Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chcialem was zapytac jak obslugiwac zmieniarke cd,mam radio BMW Bussines RDS Kaseciak,to wersja z duzym wyswietlaczem,niestety pixele sa niesprawne na wyswietlaczu i nie widze komunikatow.Nie mam w nim przycisku "Mode",ktory to rzekomo obsluguje zmieniarke,to chyba w innych modelach.Auto posiadam od tygodnia i do tej pory nie rozgryzlem "tej zagadki".Probowalem tez wyjac kasete zmieniarki lecz naciskajac przycisk "Pusch" nie bylo zadnej reakcji,czy to sprawka bezbiecznika?Jesli tak to gdzie szukac?

Bede wdzieczny za wszelka pomoc...

Opublikowano
Ja miałem tak ze miałem uszkodzony bezpiecznik od modułu bluetootha i nie działała mi zmieniarka. Posprawdzaj wszystkie bezpieczniki. Przycisk push powinien ci działać nawet jak zmieniarka nie jest podłączona do radia a posiada zasilanie.
Opublikowano
Jest możliwość sprawdzenia w inny aucie, ale najpierw musisz sprawdzić czy u siebie masz zasilanie. Proponuje odpiąć zmieniarkę i sprawdzić czy bezpieczniki są ok, jeśli nie to wymienić i sprawdzić czy zasilanie jest na kabelku zasilającym do zmieniarki. A jak włożysz do zmieniarki to sprawdzisz czy działa czy nie, jak nie to możesz mieć zamiast kabelek do zmieniarki to do wzmacniacza od GPS. Musisz się poradzić jakiegoś elektryka co zrobić. Zmieniarka ma jeszcze chyba bezpiecznik w sobie.