Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Znajomy sprzedaje BMW e90 320d z przebiegiem ok. 200 tys. Auto kupione na pewno w Polsce w 2003/2004r., bezwypadkowe. Cena 35 tys. Auto auto używane jako rodzinne i biznesowe (znajomy jest prawnikiem nie woził żadnych ciężarów). Wszystko wygląda dobrze ale... Co z przebiegiem? Czy to jest duży przebieg jak na to auto? Jeżeli auto było regularnie serwisowane (a było) to czy zrobię jeszcze 150 tys. km bez większych usterek i napraw? Ile na początku trzeba włożyć, żeby spokojnie zrobić te 150 tys. ???
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
raczej to będzie E46 skoro z tego rocznika ale przebieg jak na diesla średni. Jak wiadomo na allegro są same igły poniżej 100 kkm :D :duh: więc się takim realnym przebiegiem nie przejmuj.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano
Jeżeli jest to e90 to minimalnie z 2005 roku. Jeżeli olej i filtry były wymieniane regularnie (oczywiście "wypadki" wykluczam) to zrobisz tym autem jeszcze duuuuuuuuuuzo km.
Opublikowano
jeżeli realne 200tyś to do 500tyś wg serwisantów bmw będzie jeździło mój kolega ma 320d e46 i przebieg już coś ponad 400tyś i jeździ nic sie nie psuje pokonuje bardzo duże dystanse wymienia tylko olej i świece i filtry raz wymienił tylko turbo przy 180tyś zaraz po kupnie nacieszył się chyba tylko 10tyś wymienił to i jak do tej pory śmiga , 320d to dobry silnik jedyne co drogie w naprawie to jak turbo padnie a tak to raczej drobnostki ja mam mały przebieg w swoim wiec za bardzo wypowiedzieć sie nie mogę no i ja mam e90 a to zupełnie inny diesel to tyle ode mnie Pozdrawiam
Opublikowano

Ja mam e90 2005 z przebiegiem 198tys i mam zamiar zrobic drugie tyle, albo i wiecej! Duzo jezdze, wiec mysle, ze to nie bedzie problem :D

Mieszkam w Holandii i w 5miesiecy zrobilem ponad 25tys(wiekszosc to autostrada)

pozdrawiam

Lepiej zapnij pasy, bo mozesz nie wrocic z trasy!
Opublikowano
Jest jedna e90 na autoscout z przebiegiem 550tys i uszkodzonym silnikem ale trudno powiedzieć co było przyczyna ale widać ze pól miliona śmiało polata
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak chcesz kupić takie auto to jedź ze znajomym do ASO. Tam Ci z czytają z kluczyka wszystkie wymiany olejów, filtrów itp. Sprawdzą Ci też samochód pod względem technicznym i czy nie było bite. Koszt takiej usługi to około 400zł. A co z turbem? Jak się nic nie dzieje to się nie przejmuj. Jakby miało paść to by już dawno padło. A samochód jak był na bieżąco serwisowany na dobrych częściach, olejach i filtrach to będzie jeszcze długo jeździł. Kolega ma 7 z początku lat 90, prawie 400 tys przejechane i jeździ. Jeżeli w ciągu przejechania takiego przebiegu nic się nie psuło to znaczy że to udany egzemplarz. Cena 35 tys zł jak za BMW E90 nie jest wysoka. Tylko tak jak koledzy mówią E90 wychodziło od 2005r. 2004r. to na pewno E46.
http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg
Opublikowano

Sam już nie wiem co robić. Na stronie niemieckiego dilera znalazłem BMW 320d z 2003r. z pierwszej ręki przebieg 73.500km. Czy to mozliwe? Wydaje mi się , że trochę mały przebieg. Diler w mailach zarzeka się , że auto bezwypadkowe i wszystko zgodne z prawdą. Czy i niemieckiego dilera zdarzają się przekrecone liczniki itp.?

P.S. Cena 10500 euro

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wszystko zależy ile chcesz przeznaczyć kasy na auto? Ja chciałem kupić sobie E46 Coupe 330d do 45 tys zł.

Szukałem i nie mogłem znaleźć nic odpowiedniego. Albo się trafił za odpowiednią dla mnie kasę ale za to z dużym przebiegiem i zniszczony, a jak już coś fajnego znalazłem to za drogo. Aż trafiłem na 330xd E90 zupełnie przypadkiem. Przejechałem się tylko raz a jak z niego wysiadałem to stało już u mnie w garażu. Wydaje mi się że warto dołożyć trochę kasy i kupić samochód w miarę młody z nie wielkim przebiegiem (dla mnie niewielki to do 150 tys.) Doszedłem do wniosku że jak ma zapłacić za E46 z 2002-2003r 45 tys to wolę dołożyć 15 i kupić samochód z końca 2005r i jeździć nim przed kilka lat. to była dobra decyzja i nie żałuję.

http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg
Opublikowano
Sam już nie wiem co robić. Na stronie niemieckiego dilera znalazłem BMW 320d z 2003r. z pierwszej ręki przebieg 73.500km. Czy to mozliwe? Wydaje mi się , że trochę mały przebieg. Diler w mailach zarzeka się , że auto bezwypadkowe i wszystko zgodne z prawdą. Czy i niemieckiego dilera zdarzają się przekrecone liczniki itp.?

P.S. Cena 10500 euro

dosyc duzo jak za e46, ja tez wolalbym dolozyc 2-3 000 Euro i wziasc e90.

W DE licznikow sie nie cofa- to podlega pod kodeks karny i jest bardzo szybko rozpatrywane i egzekwowane, tutaj 90% ludzi jest ubezpieczonych od kosztow sadowych i sadza sie o byle co, nieuczciwi sprzedajacy musza oddawac pozniej pieniadze... a komisy musza likwidowac dzialalnosc.

Spotkalem sie jednak z cofaniem licznikow przez komisy Polskie, Tureckie lub Rosyjskie sprzedajace jednak auta po za Niemcy.

Opublikowano
dosyc duzo jak za e46, ja tez wolalbym dolozyc 2-3 000 Euro i wziasc e90.

W DE licznikow sie nie cofa- to podlega pod kodeks karny i jest bardzo szybko rozpatrywane i egzekwowane, tutaj 90% ludzi jest ubezpieczonych od kosztow sadowych i sadza sie o byle co, nieuczciwi sprzedajacy musza oddawac pozniej pieniadze... a komisy musza likwidowac dzialalnosc.

Spotkalem sie jednak z cofaniem licznikow przez komisy Polskie, Tureckie lub Rosyjskie sprzedajace jednak auta po za Niemcy.

Niestety cofanie liczników nie dotyczy tylko naszego podwórka. W niemieckim internecie często można spotkać ogłoszenia typu - korekta liczników. Nie jest to tak powszechny proceder jak w PL, ale jednak występuje. Jedyna obrona, aby ustrzec sie przed kupnem takiego auta to zakup bezpośrednio od właściciela (Niemca), dobrego handlarza (Niemca) albo w BMW.

Ja wybrałem tę ostatnią opcję, dostałem na piśmie, że auto jest bezwypadkowe, ma oryginalny przebieg i odpukać nie narzekam. ;)