Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam BMW 316 coupe 1.6 benzyna 1994 R. i mam do was następujące pytania

Czemu skala oleju pod prędkościomierzem po wymianie oleju dalej wskazuje na wymianę,czy trzeba go podłączyć pod komputer ??

wymieniałem hamulce z przodu i z tylu ale dalej na pulpicie się świeci czerwona kontrolka ze hamulce są starte,co mogę zrobić żeby zgasła czerwona lampka z pulpitu ??

gdzie mogę się dostać od akumulatora do samochodu z kablem do wzmacniacza jest jakieś miejsce przez które mogę się przecisnąć czy robić muszę specjalnie dziurę ??

jak jest z łożyskami z tylu można wymienić je na tzw podwórku przy domowym czy tam jest potrzebna prasa do wyciskania łożysk i jakiej firmy byście mi polecali ??

dziękuje z góry za odpowiedzi

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem użyj wyszukiwarki, bo taki temat od razu ZAMKNĘ. Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

1 przy wymianie oleju powinni Ci skasować inspekcje(jakieś dupy nie mechanicy)ale możesz zrobić to sam jest opisane w dziale Zrób to sam.

2Dobrze pozakładałeś czujniki zużycia klocków,nie ma jakiejś przerwy w obwodzie?

3Obok komputera silnika myśle że bedzie najłatwiej ale moge się mylić bo mam e34

4Zrobisz to sam tylko potrzebny mocny ściągacz.

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
Czujniki zużycia klocków masz w lewym przednim i prawym tylnym kole, po wymianie ma zgasnąć kontrolka. Co do przeciągania przewodu hmmm musiał byś sprawdzić czy masz korek do tego właśnie celu w ścianie grodziowej, nie pamiętam czy wyżej pedałów czy za schowkiem pasażera (różnie ludzie pisali). Ja się go naszukałem i nie znalazłem, wiertarka i otwór centralnie przy skrzynce z akumulatorem i gra gitara, pamiętaj jak byś już dziurawił auto to wierć otwór dokładnie na wymiar i uszczelnij jakimś sylikonem w koło żeby od silnika nie ryczało :D