Skocz do zawartości

Jak zdemontowac klamkę tylnych drzwi ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jak w temacie... Niestety bede musial pomalowac tylny błotnik oraz drzwi. Lakiernik poprosil mnie o demontaz wszystkiego :? Jedyne z czym nie moge sobie poradzic to klamka drzwi.. Jezeli ma ktos jakies doswiadczenia prosilbym o pomoc pozdrawiam :)
Opublikowano
Uuuuuu przypomina to troszke zegarmistrzowski zabieag!! Wszystko jest latwo powykrecac, oprocz jednej sruby, ktora znajduje sie (od czola drzwi) jak otworzysz drzwi, to nie od strony zawiasow,tylko po przeciwnej jest otwor zaslepiony gumowym kolkiem, trzeba wlozyc tam torx, z tym ze klamka musi byc w odpowiedniej pozycji, trzeba ciagnac za klamke i jednoczesnie wkladac ten torx, mniej wiecej w polowie zakresu ruchu klamki, torx powinien wejsc w taki otwor gdzie znajduje sie sruba!! Reszta jest prosta, pierwszy raz jak rozbieralem, bo kolega wylamal mi klamke, to sie meczylem tylko z ta wlasnie sruba!! Sorki, ale ciezko tak wytlumaczyc, staralem sie jak moglem i mam nadzieje ze wskazowki sie przydadza! Powodzenia!