Skocz do zawartości

Dziwny dźwięk - podobny do jazdy po chropowatej nawierzchni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jakiś miesiąc temu kupiłem e46 320d z 2003 r. (automat) Podczas jazdy po mieście zdarza się, że słychać dziwny dźwięk z prawej strony (nie potrafię określić czy odgłos dobiega ze strony przedniego czy tylnego koła). Dźwięk przypomina jazdę po chropowatym asfalcie - charakterystyczne buczenie. Lekki ruch pedałem gazu w dół lub w górę powoduje, że hałas ustaje. Podkreślę jeszcze raz, że ma to miejsce jedynie przy niewielkich prędkościach (jazda w mieście) - ostatnio zrobiłem ok 6000 km po autostradach i ani razu sytuacja się nie powtórzyła.

Czy komuś przychodzi do głowy czym może to być podyktowane i czy mogę to zdiagnozować przy pomocy kabelka i komputera?

Z góry dzięki za pomoc

Masz problem z DLR? Pisz...
Opublikowano
problem chyba nie leży po stronie opon i jest dość popularny wśród użytkowników automatycznej skrzyni biegów, kilka postów obok jest ten temat wałkowany i ma już chyba 5 stron... Tak czy siak dzięki za odpowiedź
Masz problem z DLR? Pisz...