Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam BMW e 34 92r ze skrzynia automatyczna. Od pewnego czasu pali mi sie czerwona lampka awari a skrzynia nie redukuje i cały czas znajduje sie na 3 biegu.(jazda koszmarna). Co ciekawe czasem zaskoczy i działa normalnie. Czy jest to wina elektroniki czy może skrzynia ? dodam ze po przełączeniu na gaz bardzo traci moc
Opublikowano
jeżdzisz w trybie awaryjnym.Zacznij od wymiany olej+uszczelka+filtr.Następnie reset kompa skrzyni biegow.Napisz w jakich okolicznościach to się stało

kolego sprawa moze nie byc tak oczywista, jezeli olej w skrzyni nie byl zmieniany lata (jak niektorzy uwazaja ze "w automatach oleju sie nie zmenia" co jest bzdura) sama wymiana oleju nic nie pomoze, a jesli nawet to moze byc na na krotko.. sprawdz kolego czy niemasz spalonego oleju w skrzyni - stad moje wczesniejsze pytania. pozdr

Opublikowano
kolego sprawa moze nie byc tak oczywista, jezeli olej w skrzyni nie byl zmieniany lata (jak niektorzy uwazaja ze "w automatach oleju sie nie zmenia" co jest bzdura) sama wymiana oleju nic nie pomoze, a jesli nawet to moze byc na na krotko.. sprawdz kolego czy niemasz spalonego oleju w skrzyni - stad moje wczesniejsze pytania. pozdr

Całkowicie zgodze się z Tobą.No ale remont skrzyni to koszt około 3 tys.Więc lepiej zainwestować te pare złotych.

Sprawdz także czy czuć spalenizne.Jak tak to automat szrot.