Skocz do zawartości

zaswiecila sie kontrolka WYKRZYKNIK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam BMW E-39 530d jechalem do domu i nagle zaswiecila mi sie czerwona kontrolka (!)wykrzyknik i komunikat VERIF.GARN.DE FREINS czy moze ktos to przetlumaczyc????
Opublikowano

Teoretycznie to jest komunikat o zużyciu klocków, ale czasami zapala się też jak jest za mało płyny hamulcowego.

Sprawdź czujniki zużycia klocków (lewy przód i prawy tył) i poziom płynu hamulcowego (pod filtrem przeciwpyłkowym od strony kierowcy).

Opublikowano

sprawdzilem plyn jest jeszcze klocki musze sprawdzic

Musze poszukac na forum jakie klocki beda dobre

Opublikowano
kolego tez tak miałem w swojej e36 tylko że mrygała mi kontrolka przy hamowaniu i jakiś nierównościach. Dolałem płyn chociaż wydawało mi się że stan płynu jest OK. A płyn to DOT 4 albo DOT 3.... I Pomogło.
Opublikowano
juz znalazlem przyczyne urwal mi sie czujnik przy tylnim kole poprostu utracil sie musial dotknac metalu i sie zaswiecila kontrolka.Mam pytanie a te plyny hamulcowe sie miesza?np dot 4 z tym 5.1 np?