Skocz do zawartości

ABS i ASC nie działa jak naprawić samemu??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam taki problem z ABS i ASC ze po odpaleniu silnika wszystko działa mogę jeździć, ale po jakiś 30 min albo jak jest strasznie gorąco to rozłącza mi ABS i ASC oraz nie działa prędkościomierz wiem ze to jest lewy czujnik od abs jak nie działa prędkościomierz zrobiłem tez zamianę czujników z prawego na lewy i z lewego na prawy i nic nie dało to, jest tez tak ze jak nie działa ABS i temperatura spada na dworze na ok. 15 C to sam się załącza ABS i wszystko działa, ale jak już jest ok. 17 C to już po dłuższym czasie nie Działa szczególnie w korkach. Szukałem tez dużo na forum i z tego, co wiem to jest to uszkodzony sterownik a posiadam z końcówka 001 BMW E39 530d z 99r. Teraz moje pytanie czy można naprawić samemu ten sterownik albo czy gdzieś naprawiają w Warszawie. Proszę o pomoc. :?: :?:

Opublikowano

Pokop na allegro, jest gość który naprawiał mi już kilka sztuk, gwarancja rok, efekt murowany, koszt 250 zł.

Można to naprawić samemu, instrukcje są w necie. Problem tylko w tym że trzeba lutować srebrem, wszystkim innym nie da rady ze względu na temperaturę. Lepiej wysłać

Opublikowano

Chwalą gościa z Zielonej Góry, ja sam to rozebrałem i naprawiłem sygnał z czujnika ciśnienie hamowanie. Przy okazji poruszyłem innym drucikiem i go zerwałem. Jutro rozklejam go ponownie:)

Lutować się tego nie da. Ja kleiłem klejem Elpox 15 kupiłem na wolumenie, jest też na Allegro. Plastik wyciąłem dremelkiem ładnie wyszło, potem wkleiłem na silikon czarny wysokotemperaturowy i wygląda jak oryginał. Żel w sterowniku usunąłem pałeczką do uszu i zmywaczem do paznokci żony:)

Ogólnie gdybym nie ruszał tymi drucikami tylko w ciemno bym je pokleił było by wszystko ok. A że szukałem pękniętego ruszając wszystkimi to popsułem sygnał z czujnika. Teraz pokleję wszystkie i mam nadzieję, że będzie ok.

Na allegro sprzedają same sterowniki nowe oryginały po 1200. Ciekawe ile kosztuje w ASO?