Skocz do zawartości

320d.99r.Spadek mocy przy 3500 obrotów w 2.0D 99r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam.Kiedy na rozgrzanym silniku mam juz na 3 biegu 3500 obrotów nagle w mojej becie moc spada tak jak by turbo nie dzialalo.Co to może byc??? Mam 99r 2.0D e46.Wymienilem filtr paliwa i nadal to samo. Musze po czasie zatrzymac sie i zgasic silnik i potem odpalic i jest ok ale jak znowu dam czadu na trzecim biegu to znowu to samo.Pomocy. Edytowane przez qba_bzyku
Opublikowano

Moze dla tego ze im wyzej krecisz diesla tym ma mniejszy moment ? :duh: to nie bezyna

Albo masz cały czas rezerwe paliwa albo jedna pompke paliwa spalona.

Bynajmniej takie sa objawy jak nie masz paliwa w baku i wyłaczajac stacyjka auto go odpowietrzasz.

Auto nie ma mocy jak bak jest zapowietrzony raz czy dwa mi sie zdarzyło jak na oparach na stacje jechałem.

Opublikowano

1. Tryb awaryjny zwiazany z przeladowaniem turbo - rozwiazanie wymiana elektrozaworu sterowania turbo (mozna zamienic z tym od erg i sprawdzic)

2. Uwalona przeplywka - wymina na nowa plus programowanie DDE

Obstawiam 1 wiec zamien zaworki i sprawdz czy bedzie lepiej.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wymienisz sam, a koszt to najlepiej na allegro. Jest polecany przez wielu forumowiczów (w tym przeze mnie) sprzedawca, ostatnio bodajże 100pln plus przesyłka.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
gigantmoto. Ja polecam, dokładnie 99pln plus przesyłka.
Opublikowano
W sumie to nic jak narazie nie robiłem bo turbo smiga jak powinno po miescie smigam tak do 2500 obrotów i zmiana biegu itd.To w koncu co mam tam wymienic bo jak narazie jest ok tylko od czasu do czasu jak go dam na wysokie obroty tak np na 3500 obrotów to nagle spadek mocy i muli jak cholera!!! Kurde strach przy wyprzedzaniu gdzies na trasie :-( Słyszalem ze te 320D maja niewykrywalne spadki mocy czy to prawda ???
Opublikowano
nie przeginam nie mówię o typowym użytkowniku tylko o mechanikach którzy nie mają pojęcia i każą wymieniać wszystko łącznie z turbiną , generując niepotrzebne koszta ... a po wymianie turbo rozkładają ręce bo dalej nie działa ....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
no o tych niewykrywalnych spadkach mocy w 2.0d słyszalem w sumie czytałem w "auto swiat" itp. ze nie idzie zdiagnozowac tego przez kompa :-)