Skocz do zawartości

Jak sprawdzić czy przebieg jest autentyczny???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Hmm...?

Interesujace, wlasnie pare dni temu rozmawialem z kolega, ktory mial kiedys wiele aut BMW.

Mowil, ze mozna elektronicznie zmniejszyc nabite kilometry i np. auto z 1992 roku o prawdziwym przebiegu o kolo 400 tysiecy, zbic do 200 tysiecy. Ale...

Jest jedno ale, tam w liczniku, wyswietlaczu cyfrowym, jest kostka, czy cos?

I znajacy sie na tym dobry elektronik samochodowy, moze sprawdzic autentycznos zapisu przebiegu kilometrow.

Cos w rodzaju: ( mozna zmienic, nie mozna wymazac)

Jezeli komus ten temat jest znany, a ja opowiadam glupoty, to prosze mnie naprostowac.

Ten znajomy mieszka w niemczech i mial do czynienia z BMW, mysle ze nie ma potrzeby kitowanie, ale to wiadomo?

Pozdrawiam.

Opublikowano

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=66342353

Proponuje za jedyne 30PLN ten oto w/w poradnik :mrgreen: Autor tej aukcji pisze jak m.in sprawdzic autentyczny przebieg :duh:

Opublikowano

W funkcjach licznika nie ma możliwości wyświetlenia autentycznego przebiegu samochodu. Co do kości, a dokładniej programu zapisanego w niej w postaci binarnego odczytu nie spotkałem jeszcze zapisu podobnego do przebiegu wyświetlanego przez licznik, a który mógłby być autentycznym.

Coś słyszałem o najnowszych modelach, że taką możliwość mają, ale jeszcze nie praktykowałem tego tematu w nich, bo nie mam takiej potrzeby.