Skocz do zawartości

DRL daytime running lights - chyba nie działaj tak jak pow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chodzi o funkcję którą mam w menu Vehicle settings: daytime running lights.

Gdy ją zaznaczę i włączę światła na A(poz 3) lub 0 według instrukcji przy reflektorach ksenonowych powinny się palić światła do jazdy dziennej (powinny według opisów świecić się długie ale nie pełną mocą).

U mnie jest tak że gdy dam na A (poz 3) zapalają się ksenony - obojętnie czy jest dzień czy noc. Gdy dam na zero palą się tylko ringi.

Samochód to E61 z 03.2005 roku z reflektorami ksenonowymi.

Jak powinno to wyglądać. Czy to może być uszkodzony czujnik zmierzchu? Jak mogę to sprawdzić. W pozycji A dioda obok włącznika świateł świeci światłem ciągłym.

Gdy w menu wyłączę DRL a włącznik świateł jest pozycji A i jest dzień - ksenony gasną.

Pozdrawiam

Adrian

http://img30.imageshack.us/img30/5268/minie61.jpg
Opublikowano

kolego wszystko Ci dziala ok ;) zeby dlugie palily sie nie pelna moca to musisz to zrobic w takim programie jak NCS Expert... ;)

Bo domyslnie to pala sie ksenony ;) tylko tyle ze sie wylaczaja jak wyjmiesz kluczyk ze stacyjki :) a tak to by sie palily postojowki do czasu az bys nie wylaczyl swiatel...

Poza tym te swiatla do jazdy dziennej, typu dlugie nie pelna moca to jest niedozwolone u nas w PL :) niby ... bo tak bylo wypuszczane na USA auto ;)