Skocz do zawartości

320i zgrzyt w skrzyni automatycznej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam pytanko chodzi o to ze gdy mam na P i przerzucam kolejno na R pozniej jest N to w tym momencie czuje zgrzyt. mam tak od niedawna wczesniej bylo normalnie. jak juz mam na D i przrzucam na N to jest ok tylko jak wczesniej pisalem. czy to moze objaw. jakiejs usterki.lub czy wymiana oleju potrzebna. nie znam sie to moj pierwszy automat.

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano

Zajrzyj do tego stworzonego przeze mnie tematu:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=67&t=133767

Zaczęło sie od zgrzytu a skończyło się na prawie 1000zł w plecy...

a jak jedziesz i hamujesz to nie ma tego zgrzytu?? oczywiście jak zmieniasz biegi w automacie to trzymasz wciśnięty hamulec?

Opublikowano
podczas jazdy nie ma zgrzytów. dzis na przyklad z rana jak startowalem to bylo ok pozniej auto postalo i jak z pracy wracalem przy przelozeniu z r na n znowu cos zgrzyta.a co do klockow hym ostatnio cos mi co chwile zapala sie kontrolka od okladzin ale klocki sa ok plyn tez wszystko ok niby czujnik padl watpie zeby to mialo cos wspolnego.podczas jazdy wszystko miodzio. tylko jak zmieniam bieg przy starcie
Opublikowano

ja dzis pierwszy raz wystartowałem po wymianie automata. tez coś lekko trze ale jeździ jak zły bez problemów. jak masz kanał lub mozliwosc zlokalizowania tego tarcia przy zmianie biegów to zrób to jak najszybciej. bo jak (odpukać w niemalowane) psuje suie skrzynia to lepiej wykryc to jak najszybciej. wtedy będzie można cos ratować.

ja stawiam na hamulce.

Opublikowano
ja juz wiem co u mnie zgrzyta. u ciebie możliwe że jest to samo. mogł się przestawić ten pręt idący od dzwigni zmiany biegów do drązka znajdującego sie w skrzyni. w wyniku złego ustawienia powstaja rózne dziwne zgrzyty. mogło sie przestawic po jakimś czasie uzytkowania
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
teraz dodam ze juz wszystkie biegi bardzo ceko wchodza.a przejscie z p na d to juz masakra. nie bylem u mechanika bo malo jezdze wlasciwie auto stoi a dzis jechalem i bardzo zle sie dzieje . chyba odwiedze mechanika tylko ze zadnego nieznam zznawcy od automatu