Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Na początku auto odpalało dobrze tylko teraz gdy temperatury zaczęły spadać auto coraz słabiej odpalało. Dziś gdy próbowałem je odpalić, nie dało się. Akumulator raczej sprawny, bo rozrusznik kreci. Czego to może być przyczyna?

ps. Gdy silnik jest rozgrzany auto dobrze zapala

Opublikowano
Ja mam podobnie. Mechanik świece sprawdził, i twierdzi że sprawne. Ostatnio musiałem odpalać wczesnym rankiem i musiałem kręcić z pół minuty - dobrze że aku wytrzymał.
Opublikowano
a możne bezpiecznik od świec żarowych kolega miał ostatnio tak samo i padł bezpiecznik tylko że w audi...

A mógłbyś podać nr. bezpiecznika?

Opublikowano (edytowane)

nie mam pojęcia ja mam benzyniaka ;) poszukaj na forum na pewno bd :) w audi miał przy silniku i był o największym napięciu inny niż wszystkie inne wpisałem w szukaj na forum bezpieczniki i proszę 3 sek szukania

viewtopic.php?f=72&t=135173&hilit=bezpieczniki

Edytowane przez ambience
Opublikowano
Wszystko już jest ok. Koleś przyjechał zdjął jakiś wężyk chyba od pompy paliwa, psiuknął i śmiga. Ojciec się pytał co się stało to powiedział, że drobnostka.
Opublikowano
Silnik chwilowo palił ale teraz znowu zdechł. Przyjechał jakiś spec psiuknął w ten otwór http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7d2772b363910839.html z tego co on powiedział to plakiem i silnik zapalił. Na następny dzień rano dobrze zapaliła ale w południe musiałem krecić dobre 3 razy i jakoś ledwo zapaliła ze sporą ilością dymu. Zostawiłem auto na noc na dworze i rano już nie paliła. Próbowałem metody tego kolesia z plakiem ale nic to nie daje. Wymieniłem aku ale efekt ten sam, świece raczej sprawne. Czego to może być przyczyna? Pomocy!
Opublikowano

1.pompa paliwa

2 filtr paliwa.

3. wtryski

4.pompa podciśnienia

champion

e53 3.0dA 2005

e53 3.0dA 2004