Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wcześniej napisałem na forum, że ciągle chodzi mi wentylator po załączeniu silnika to link do postu viewtopic.php?f=69&t=135258 . Niestety nie otrzymałem żadnej pomocy z tej strony i tu mam pytanie.

Czy jak na razie mogę jeździć autem gdy cały czas działa wentylator, czy nie będzie to miało wpływu na silnik itp. Bo mam teraz problem finansowy i nie mam jak tego od razu zrobić, a wypłate dopiero po dziesiątym mam.

Opublikowano
Witam

Wcześniej napisałem na forum, że ciągle chodzi mi wentylator po załączeniu silnika to link do postu viewtopic.php?f=69&t=135258 . Niestety nie otrzymałem żadnej pomocy z tej strony i tu mam pytanie.

Czy jak na razie mogę jeździć autem gdy cały czas działa wentylator, czy nie będzie to miało wpływu na silnik itp. Bo mam teraz problem finansowy i nie mam jak tego od razu zrobić, a wypłate dopiero po dziesiątym mam.

myślę że można jeździć - na pewno ci się silnik od tego nie przegrzeje :mrgreen:

Opublikowano
Też ta myśle, ale jestem ciekaw co jest przyczyną tego 3 miesiące temu nowy zamiennik kupiłem za 500zł (jest na gwarancji). A teraz mi to padło, wcześniej klima jakoś dziwnie burczała, ale wszystko działało i nagle taki zonk
Opublikowano

Ja w swoim poprzednim autem tj. E46 320i jeździłem z zepsutym wentylatorem dobre pół roku i nic się nie stało, dodam ze był to okres wiosenno - wakacyjny czyli raczej wysokie temperatury. Miałem podobny problem co ty wentylator ciągle chodził. Jak jeździłem w trasy to odłączałem wentylator z kostki po prawej stronie,chłodzenie powietrzem było wystarczające, natomiast w mieście jeździłem na włączonym. Oczywiście czujnie kontrolowałem temperaturę silnika, często korzystałem z ukrytych funkcji OBC i testu 7.0 - temp. silnika. Wentylator w końcu wymieniłem na używkę kupioną z allegro i nie było problemu.

Pozdrawiam,

Marcin

Po co jeździć jak można latać...BMW