Skocz do zawartości

Lampka przy lusterku - dwia czerwone światełka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Czy ktoś moze mi podpowiedziec do czego sa takie małe dwa światełka czerwone świecące w stonre lewarka zmiany biegów i sa umieszczone przy po bokach lampki oswietlenia wewnetrznego nad lusterkiem...?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do rzucania poświaty lewarek :cool2:
Opublikowano

Bajer, który jest bardzo praktyczny kiedy jadąc w nocy chcesz po coś sięgnąc na desce - nie musisz macac na wyczucie tylko widzisz gdzie sięgasz a jednocześnie nie jesteś oślepiany tym światłem więc nie tracisz ostrości widzenia przez szybę w nocy.

Pzdr.

Opublikowano

Dzieki bracia i siostry. Myślałem ze moze ma to jakis zwiazek z sensorem zmierzchu.

A czy ktos z was wie jak sprawdzić poprawność działania sensora zmierzchu?...mam "oczko" przy czujniku deszczu, mam na włączniku swiateł opcje "A" ale świała ksenon w dzien nie gasną....moze włoch je przeprogramował, bo to auto z włoch..

Opublikowano

takie diody też sprawiają że jadąc nocą nie męczy się tak wzrok, bo wewnątrz nie masz grobowej ciemnicy i wzrok do ciemna się tak bardzo nie przyzwyczaja.

Patent zapożyczony z samochodów ciężarowych gdzie jest to standard, dużo lepiej się jedzie dłuugie trasy gdy mamy trochę światła wokół.

BMW E9 2800CS 1970. Coming Soon :p
Opublikowano

Wyłączyć można zawsze - jak nie kompem to po rozbebeszeniu plastiku z diodami możesz rozłączyć kabelki. Tylko tak jak już wcześniej padło - po co??? Przy takim lekkim oświetleniu kabiny w nocy jedzie się o wiele bardziej komfortowo. Tak jak ktoś już napisał - zapożyczono to z ciężarówek (tak jak wiele innych gadżetów zresztą). W totalnej ciemni kabiny jazda nocą szybciej męczy wzrok.

Pzdr.

Opublikowano

Nie nie...luz..ja nie chce tego wyłączać...zapytałem teoretycznie...rozkminiam auto dopiero.

A wiecie moze gdzie jest mikrofon do systemu głosnomówiacego jak mam telefon w aucie?...dzwoniłem z niego podczas jazdy i musiałem krzyczec zeby ktos mnie zrozumiał...