Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam dzisiaj zabrałem się za wymiane starych lamp (standardowe lampy bmw z wtyczką w lampie) kupiłem lapy cleary z białym migaczem, w których nie było wtyczek więc zakupiłem nowe kable połączone z żarówkami i zakończone wtyczką (takie są niby w tych nowszych modelach e36) i tu zaczoł się problem nie działa mi światło stop cały czas działają 3 światła stopu migacze i wsteczne działają tylko ten je... stop ma ktoś jakiś pomysł co to może być????
Opublikowano
Nie wiem jak wyglądają te połączenia nowych lamp ale najprościej to miernikiem sprawdzic który przewód we wtyczce odpowiada żarówce od stopu, i który pin od instalacji samochodu podaje prąd przy naciśnięciu hamulca, bądź w starych lampach. Będziesz widział czy się zgadza czy nie. Jesli sie zgadza to juz albo brak masy, spalony bezpiecznik lub uszkodzony czujnik przy pedale.