Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z nagrzewnicą w mojej e46.Auto posiada klimatronic, ale po włączeniu klimy i ustawieniu nawiewów na nogi, twarz i górę zimne powietrze leci tylko z nawiewów na twarz.Z reszty nawiewów leci gorące.Jeżeli wyłącze nawiewy na nogi i góre, powietrze ciepłe zaczyna mieszać sie z tym zimnym ze srodkowych nawiewów.Czy ktos ma jakiś pomysł czym to może być spowodowane?Czy któreś serwo na nagrzewnicy jest walnięte??

Opublikowano
Czytałem te posty o tych zaworach, ale wywnioskowalem ze u mnie nie jest przyczyna właśnie on.Bo niby czemu ze srodkowego kanalu leci zimne powietrze?No chyba ze sie myle i powietrze na srodkowe nawiewy zasysane jest spoza nagrzewniczki a reszta idzie przez nagrzewniczke??
Opublikowano
Czytałem te posty o tych zaworach, ale wywnioskowalem ze u mnie nie jest przyczyna właśnie on.Bo niby czemu ze srodkowego kanalu leci zimne powietrze?No chyba ze sie myle i powietrze na srodkowe nawiewy zasysane jest spoza nagrzewniczki a reszta idzie przez nagrzewniczke??

Środkowy kanał ma niezależną regulację ciepłe/zimne - być może masz ustawione na pozycję "zimne" :?:

Opublikowano
Ok, problem rozwiązany,elektrozawór był ok ale pin w kostce się oberwał i na pierwsze rzut oka nie było tego widać.Wystarczyło wymienić kostkę, bo akurat mam całą instalacje od jakiejś bmw i klima śmiga aż miło.Dzięki chłopaki za nakierowanie mnie na przyczynę.Temat można zamknąć.Pozdro