Skocz do zawartości

Spuszczenie wody z filtru paliwa - jak???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem, świeci mi lampka, która wskazuje bodajże wodę w filtrze paliwa - auto ostatnio miało małe problemy z odpalaniem - teraz nie odpala wogóle :/ kręci się, i tyle :/ A niestety, nie mam pojęcia jak doprowadzić żeby spuścic tą wodę. Wiem że powinien być jakis zaworek etc - ale moje poszukiwania (brak zdjęć w internecie) zakończyły się fiaskiem :/

Opublikowano
zaworek??Woda w filtrze??Pierwsze co powinieneś zrobić to wymiana go na nowy i spuszczeniu benzyny z baku.I jak wygląda kontrolka która wskazuje wode w filtrze bo jeszcze takiej nie widziałem...
Opublikowano
w 524td bodajze jest kontrolka. na lewo od grzania swiec - dokładnie ta obok - nie wiem jak ją opisać - w instrukcji bodajze pisało, że oznacza też wodę w filtrze paliwa
Opublikowano
mój błąd.Myślałem że chodzi o benzynke.Faktycznie jest tam taka kontrolka.A co do wody i spuszczeniu jej.Myśle że zaworek powinien znajdować się w najniższym punkcie,ewentualnie powinno się odkręcić śrubę zamykającą na dole filtra.
Opublikowano

Zrobiłem to - i teraz mam dylemat co dalej - spusciłem sporo tej cholernie jasnej ropy z tego filterka - musze jakos odpiac teraz przewód który idzie do silnika - żeby zlikwidować bąbel powietrza ;) aczkolwiek cos mi sie wydaje, że jednak i pompa paliwa od razu zdechła :/

czy jeżeli bąbel powietrza, który teraz jest - przesówa się w przewodzie od filtra do silnika - tzn że pompa działa? i pompuje? czy powinno to sie jakoś inaczej dziać?