Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam bmw 5 e39 523i automat mam przejechane 160000 tyś i niewiem jaki wlać olej do skrzyni automatycznej mam na skrzyni czarną tabliczkę .dzwoniłem do serwisu powiedzieli że wchodzi 10,6 litra oleju ale nie powiedzieli mi jakiego.kazali przyjechać na wymiane ale 1 litr oleju u nich kosztuje 96 zł i filtr z uszczelką 180 zł plus wymiana 600 zł pomocy tadzik mogilno
Opublikowano

Bzdura z tym Castrolem.

Napisz jaką masz skrzynię, GM czy ZF. Model skrzyni, kolor tabliczki.

Na pewno tam nie wejdzie 10,8 litra. Przy wymianie dynamicznej maksymalnie wchodzi 7-8 litrów w zależności od skrzyni.

Opublikowano
ja mam 530d w automacie. Jeżdżę już rok czasu przebieg 218tys. i nigdy nie wymieniałem oleju w skrzyni. Myślicie że powinienem wymienić ten olej czy jak nic się nie dzieję to lepiej nie zaczepiać ???
Opublikowano

witaj

Ja mam 523i benzyna automat mam najezdzone 250ty km jezdze 2 lata nie wymieniam oleju bo wszystko jest ok jedyne co to dolewalem 0,5litra weszlo.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
witam to ja zadałem te pytanie ,wymieniłem olej i filtr i uszczelke weszło 8 litrów oleju koszt z wymianą i częściami to 600 zł pozdro