Skocz do zawartości

316i Coupe Zacieka Pod Maske Material Mokry???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam wszystkich mam maly problem ktory dopiero teraz zauwazylem otwierajac maske....a wiec pod maska jest caly mokry material doslownie caly nie wiem czy gdzies zacieka czy o co chodzi jakies pomysly rady.....???? z gory dzieki za szybka odp.....aha chodzi o e36 coupe Edytowane przez taaa85
Opublikowano
pewnie cieknie Tobie poprzez dysze spryskiwczów,sprawdz ich szczelność.A także zobacz czy przewody do dysz są całe i szczelne bo może podczas deszczu używasz spryskiwaczy a przewód gumowy jest uszkodzony lub jakiś trójnik
Opublikowano
hmm jak mam sprawdzic szczelnosc spryskiwaczy? a jest mozliwosc ze tam gdzie sa kratki na masce zacieka? bo material w tym miejscu troche odchodzi moze skleic..??
Opublikowano
sprawdzić można łatwo,wystarczy ze zrobisz test spryskiwaczów po czym sprawdzasz wygłuszenie maski.Jak sucho to bierzesz wąż ogrodowy i polewasz okolice dysz i także sprawdzasz czy mokro.Przez kratke raczej nie powinno zaciekać,chociaż nigdy nic nie wiadomo.Wygłuszenie trzyma się bez kleju,może trzeba wymienić spinki tylko??
Opublikowano
ok tak zrobie jak przestanie padac:P denerwuje mnie to....a jak sie okaze ze przez spryskiwacze zacieka to co wymienic czy jak? bo ten material jest zamocowany i przyklejony ciezko bedzie zdjac to wygluszenie maski zeby dostac sie do rurek spryskiwaczy....hm ??