Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Na forum jestem nowy. Szukałem wszędzie podobnych problemów ale nie mogłem nic takiego znaleźć.

Otóż problem jest taki. Dopiero zaczynam swoją przygodę z BMW i nie wiem ile mam odłożyć na remont

mojej bawarki. Proszę, więc kogoś kto się na tym zna o przybliżone koszty naprawy. Oto co muszę zrobić:

-uszczelka pod głowicą + planowanie

-wymiana wszystkich olejów i filtrów (auto stoi ponad 2 lata w garażu)

-termostat

-ile może za to wszystko wziąć mechanik?

Silnik to (z tego co wyszukałem w internecie):

525i 2.494 cm³ R6 125 kW (170 KM) przy 5.800 U/min 222 Nm przy 4.300 U/min 9,2s 221 km/h 1988 do 1990 M20B25 Sedan

Druga opcja to sprzedaż tego silnika na części i kupno używanego silnika, co bardziej się opłaca?

Z góry dziękuję za pomoc ;) Przez wakacje zbieram kasę na remont i chciałbym wiedzieć ile mi brakuje;) Pozdrawiam;)

Opublikowano
jezeli chodzi o sprzedaz tego i kupno drugiego 20 letniego m20 moim zdaniem pomysl niezbyt dobry :) masz duze szane ze kupisz to samo lub niewiele lepszy. zrobisz remont wiesz co masz wymienione i ze nic z silnikiem nie ma prawa sie stac. chociaz jak juz koniecznie uprzesz sie na zmiane silnika to raczej proponowalbym m50 . ja osobiscie bym nie inwestowal az tak w silniki m20
Opublikowano
za 3 tysiące to ja moge przyleciec do ciebie samolotem zrobic to wyspac sie w dobrym hotelu wrocic samolotem i jeszcze zrobie sobie tylne zawieszenie w swojej 520... nie opowiadac tu bajek ...
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... Naprawdę.... Aż ciężko czasami ich wyprzedzić...
Opublikowano

"Buda" jest w stanie dobrym (auto stoi w garażu), nie ma gazu.

Też mi się wydaje coś koło 1000zł. Mam nadzieję, że suma nie

przekroczy 1500zł bo uzbieram w wakacje jakieś 2000zł.

A trzeba ubezpieczyć..