Skocz do zawartości

328Ci dodawanie koni - tylko od czego zaczac?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. jezdze moim 328ci juz dobre 2 lata i troche mi sie znudzilo;( ale nie chce go sprzedawac bo auto jest w idealnym stanie, a ze mam troche wolnej gotowki to wpadl mi pomysl a zeby go troche podrecic. na poczatek chcialbym zalozyc stozek K&N 57i genII lub K&N typhoon(obydwa dedykowane do tego silnika). I tu moje pierwsze pytanie czy i jesli to jak duzy i jaki negatywny plyw ma taki filtr na silnik? dodam ze 57i daje 8km a typhoon 10koni i ktory wybrac. ktory jest bezpieczniejszy?

nastepnie chcialbym zrobic chip - znalazlem gosia ktory zrobi mi z 193koni na 204 i z 280nm podniesie na 322niutony. tu pytanie podobne jaki plyw nasilnik ma chip i czy jest bezpieczny?

kolejne pytanie dotyczy jak bedzie wspulgrac jedno z drugim? i tez co do bezpieczenstwa?

myslalem jeszcze o wydechu supersprinta albo cos podobnego dedykowanego do tego modelu ale nie lubie glosnych wygarow i sie caly czas zastanawiam. moze policili bysicie cos co daje pare kucy ale nie jest za glosne?

wspulgrac :arrow: wspolgrac

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
juz rozmawialem z ludzmi od czipa(mam tez ten motor u siebie). kazdy odradzal. Koszt wysoki a przyrost mocy to moze z kilka koni ktorych pewnie i tak sie nie odczuje i ze sie w tym silniku nie oplaca. jezeli chodzi o filtr to watpie aby dodal 10 koni. chyba jedyne co to turbina wchodzi w gre :mrgreen:

🙃🙃

Opublikowano
oczywiscie ze hamownia pokarze. ale montowalsmy ostatnio podobny zestaw do renault megane coupe i efekt jest oszalamiajacy. runice czuc bardzo a dodal tylko 5km. ale ciekaw jestem jak jest z przebiegiem momentu?