Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam ;)

Chciałem się dowiedzieć co może być powodem tego, że nie mam świateł STOPu i pozycji w klapie bagażnika?? Oczywiście zacząłem od sprawdzenia żarówek i są dobre, mimo wszystko kupiłem kilka i te nowe też nie świecą. Gdzie może leżeć problem?? Dodam jeszcze, że działają światła biegu wstecznego, przeciwmgielne, oświetlenie wnętrza bagażnika i podświetlenie rejestracji. Tylne światła które nie są umieszczone w klapie bagażnika działają bez zarzutu. Zdjąłem całą tapicerkę z tyłu, ale tam się spotkałem z milionami kabli, oprócz tego natknąłem się na małą skrzyneczkę po lewej stronie z kablami L R M czyli pewnie lewy prawy i masa. Cz powodem może być przetarcie wiązki podczas otwierania i zamykania bagażnika?? Jak sprawdzić gdzie nastąpiło ewentualne przerwanie??

pozdrawiam i czekam na odpowiedź ;)

aha mam zamontowany czujnik biegu wstecznego i jest to wersja limuzynia ;P

Opublikowano
Zacznij od sprawdzenia gniazd żarówek czy nie są zaśnieżałe.
Chroń mnie Boże, przed Diabłami w mundurach o niebieskim kolorze...
Opublikowano
raczej te przetarcie na otwieraniu klapy , jak sprawdzić ??? po nitce dojdziesz do kłębka :mrgreen:
http://img11.imageshack.us/img11/6204/e340211.jpg
Opublikowano

już się zaczynam tego bać... ;P tam jest tyle kabli, a do tego połączone taśmą izolacyjną, bo ktoś sobie montował czujnik cofania i tam trochę poprzerabiał...więc będzie ciężko :/ ale światła działały przez 1.5 roku od zakupu, a tej zimy coś mi się zwaliło :/

gniazda nie są zaśniedziałe, bo sprawdziłem i dodatkowo na wszelki wypadek przeczyściłem i nic :/

Opublikowano
mi tez nie dzialaja , ale czasem zalapie , narazie tego nie robie :mrgreen: jeszcze mi nie przeszkadza , co do wstecznego to sprawdz moze czujnik przy skrzyni
http://img11.imageshack.us/img11/6204/e340211.jpg