Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

E60 BWM 520D 2006 PANOWIE PROSZE O POMOC MIANOWICIE MAM PROBLEM Z OTWARCIEM BAGAŻNIKA SPRAWDZILEM WSZYSTKIE WIADOME MI SPOSOBY (BEZPIECZNIKI,BATERIA W KLUCZYKACH)

POMOCY NIE WIEM CO MAM ROBIC :mad2: PROBOWALEM DOSTAĆ SIE DO ŚRODKA OD STRONY TYLNICH SIEDZEŃ ,ALE NIC Z TEGO NIE MA DOJSCIA SLYSZALEM ZE JEST JAKIES AWARYJNE OTWIERANIE PROSZE O POMOC.POZDRAWIAM

Opublikowano
ten sposó też już był sprawdzany i bez efektu. a moze jak bym odłączył aku ??????????????? dodam jescze ze w momęcie przyciskania na kluczyk czy ręczne otwieranie przylozylem ucho do karoserii i słyszalem jak prąd dochodzi sygnaj jest ale dlaczego nie otwiera :mad2:
Opublikowano

U mnie przekręcając z kluczyka klapa sama oskakuje , tak jak z pilota .

Prawdopodobnie wpadło ci coś w zamek ryglujący , jakieś kamyczki , piasek i się zblokowało dlatego też nie możesz otworzyć bo skoro siłownik działa bo go słyszysz i elektrycznie ani mechanicznie nie da się otworzyć to tylko to jest możliwe.

Lub spadło cięgno idące do zamka ryglującego . Lecz to raczej mało prawdopobne ale możliwe.

Opublikowano
W twoim przypadku są dwie możliwości.Mogłeś coś przyciąć w zamku i dlatego nie może się otworzyć( na ten problem jest sposób podobny do otwierania przedniej maski, czyli jak wciśniesz przycisk do otwierania to nie ciągnij za klapę a wręcz odwrotnie ,dociśnij ją to możliwe że zamek odskoczy).Drugi problem może być taki że albo spadło ci cięgło od zamka, lub uszkodzeniu uległ zamek (konkretnie dźwigienka za którą ciągnie central i zamek)wtedy zostaje ci dostać się do środka bagażnika i otworzyć od wewnątrz.W przypadku gdy nie masz nawet worka na narty, to niestety trzeba będzie go kupić i później wstawić w wyciętą dziurę przez którą się dostaniesz do bagażnika.Jak dziurę wytniesz dokładnie to nawet nic nie będzie widać.
Opublikowano
Nie no to grubo pojechałeś z tym cięciem w kanapie :mrgreen: Nie ma takiej możliwości, żeby później nie było tego widać. Przecież takie wycięcie musi mieć swoje wykończenie, a to przy rękawie wcale nie jest takie proste.

BMW to jest to co lubię najbardziej! Freude am Fahren!

http://img.userbars.pl/120/23959.gif

http://img153.imageshack.us/img153/6728/aaad.jpg

Opublikowano

To jest właśnie inteligentne rozwiązanie czyli składanie oparć fotela w bagażniku :mad2: teraz właściciel ma problem . Już nie mowiąc o całkowitym braku możlwiości gdy oparcie się nie składa :(

Z workiem na narty nie bardzo ci się udało ;) , ale wyciąć kawałek blachy pod tablicą rejestracyjną , odkręcić tablice , ramkę i zrobić dziurę tak abyś mógł dostać się do cięgien

Przecież pózniej i tak tego nie będzie widać bo tablica zasłoni .

Innego wyjścia nie ma

Opublikowano

panowie dziekuje bardzo za pomoc zaraz będe próbował według wskazówek, i jesli macie jakies inne pomysły to prosze pisać

dzieki i pozdrawiam

Opublikowano
Zanim zaczniesz coś ciąć to może najpierw zadzwoń do jakiegoś serwisu ASO/NIE ASO i zapytaj się jak im się to widzi. Ale nie do jednego tylko do kilku. Może ten jeden-dwa dni wytrzymasz, no chyba, że Ci się zwłoki w bagażniku rozkładają po wykonaniu zlecenia :mrgreen:

BMW to jest to co lubię najbardziej! Freude am Fahren!

http://img.userbars.pl/120/23959.gif

http://img153.imageshack.us/img153/6728/aaad.jpg

Opublikowano
problem jest tego typu ze ja mieszkam w uk za 3 tygodnie wybieram sie do polski i w momecie gdy doszło by do kontroli granicznej to mozesz sobie wyobrazić na pytanie prosze otworzyć bagażnik a moja odpowiedz ze jest zepsuty a mało tego pralem dywanik w bagażniku i przez to że sie zaczasł nie suszy sie i tak troche śmierdzi
Opublikowano
Nie no to grubo pojechałeś z tym cięciem w kanapie :mrgreen: Nie ma takiej możliwości, żeby później nie było tego widać. Przecież takie wycięcie musi mieć swoje wykończenie, a to przy rękawie wcale nie jest takie proste.

A kto napisał że trzeba ciąć kanapę(czytanie ze zrozumieniem się kłania :duh: )Chodziło mi o zrobienie otworu w blaszanej grodzi ,tzn tam gdzie jest oryginalne miejsce na to.A jeśli chodzi o kanapę to przeciesz jest tam org. podłokietnik.

Opublikowano
jutro postaram sie wyciągnoć jakieś informacje z bmw service ale to nie bedzie łatwe oni zaproszą mnie do siebie a sami wiecie ile taka wizyta kosztuje jezeli rozmowa z bmw nie pomoze to bede wbijalł sie do bagażnika od strony tylnich siedzeń.chcial bym podziekowac wszystkim tym ktorzy starali sie mi pomoc a zarazem prosze jezeli jest to mozliwe o inne rozwiązania.pozdrawiam
Opublikowano

Więcej sposobów niestety nie ma . Spróbuj jeszcze w zamku przekręcić kluczykiem na otwarcie i dociskać klapę bagażnika . W aso powiedzą ci że auto musi być u nich wtedy będą "diagnozować"

Oryginalnym urządzeniem diagnostycznym jesteś w stanie z programu otworzyć bagaznik , lecz w tej sytuacji nic to nie da.

Opublikowano
panowie stał sie cud :cool2: otworzyłem :lol: w 3 chłopa otworzylismy spryskałem wd-40 i smiga jak nowy.dzieki wielkie wszystkim którzy usiłowali rozwiązać mój problem.pozdrawiam
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
U mnie dzieje się tak, z kluczyka klapa bagażnika się otwiera, natomiast ręcznie ni dy ry dy. Naciskając klamkę słychać charakterystyczne pyknięcie, ale klapa bagażnika nie otwiera się. Wszystko ładnie pięknie śmigało, a tu o!! Co myślicie?
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam ... ja mam następujący problem z kluczyka klapa otwiera się bez problemowo jednak z kluczyka ani drgnie wiecie może który bezpiecznik za to odpowiada??

przerwana wiązka idąca do klapy , poszukaj było na frum o tym

Opublikowano
Witam ... ja mam następujący problem z kluczyka klapa otwiera się bez problemowo jednak z kluczyka ani drgnie wiecie może który bezpiecznik za to odpowiada??

To w E60 też siadają wiązki klapy?? Myślałem że tylko w E61 :shock:

Opublikowano

i to nagminnie :mad2:

Opublikowano

i to nagminnie :mad2:

Jak możesz to podaj link do tej siadającej wiązki w E60, bo jakoś nie mogę znaleźć :roll: . Do E61 jest dużo, ale do E60 raczej nie widzę :? .

Opublikowano (edytowane)

Jak możesz to podaj link do tej siadającej wiązki w E60, bo jakoś nie mogę znaleźć :roll: . Do E61 jest dużo, ale do E60 raczej nie widzę :? .

viewtopic.php?f=73&t=163698

Edytowane przez bratpit