Skocz do zawartości

Kilka pytań..( olej, ogrzewanie tyln. szyby, hak)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Wymieniłem olej w 525 TDS na syntetyk Shell 5-w40 ultra diesel, przejechalem jakies 2500 km sprawdzam bagnecik i olej jest jakos dziwnie bardzo ciemny.. Wczesniej jezdzilem autami z silnikami benzynowymi i po takim przebiugu po wymianie kolor oleju byl zawsze jasniejszy, ale moze w dieslu tak ma byc... Dodam ze nie wiem na jakim oleju jezdzil poprzedni wlasciciel. W kazdym razie zadnych wyciekow z silnika nie ma, tylko ten kolor taki dziwny a poza tym wszystko ok.

2. Nie działa mi ogzrewanie tylnej szyby, bezpiecznik sprawdzilem i jest ok, po wlaczeniu przycisku pomaranczowa lampka tez sie zapala, ale szyba nie gzreje ?? Czy sa tam moze jakies przekazniki za to odpowiedzialne poza bezpiecznikiem ?

3. Smieszna sprawa, ale nie moge dac sobie rady z zalozeniem haka. Czy jest na to jakis patent ? Trzeba go wbic na sile ? jes to hak taki zdejmowany ktory znajduje sie w kufrze. Z bagaznika wyciaga sie bez problemu ;-) ale zeby zainstalowac go w tym gniezdzie to jest problem..

Z góry dzięki za odp na pytanka..

Pozdro.

m62, V8, 245 km
Opublikowano (edytowane)
od.3 Musisz przekręcić kluczyk , pociągnąć pokrętło i przekręcić, powinno się zablokować na takiej zapadce , wtedy powinny też się schować do środka te wystające kulki , wsadzasz hak na miejsce puszczasz pokrętło , odbezpieczasz zapadke tym dzyndzlem z tyłu, zabezpieczasz kluczykiem. Edytowane przez Tomek_520i_WRC
Jeśli nie idzie na siłe , trzeba użyć jeszcze większej siły
Opublikowano
Jak otworzysz ta klapke w zderzaku jest otwor na hak, tylko najpierw musisz zdjac z tego otworu plastikowa oslone, wtedy zalozysz hak bez problemu.

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg

Opublikowano

No wlasnie nie wiedzialem co zrobic zeby te kulki sie schowaly, tylko krecilem pokretlem w lewo i w prawo, a nie probowalem za nie ciagnac.. ;-) dzięki za pomoc.

Co do ogrzewania szyby to mam limuzyne i nie wiem jak sie dobrac do tych przewodow.. chyba czeka mnie wizyta u elektryka.\

Jeszcze raz wielkie dzieki wszystkim za odpowiedzi.

m62, V8, 245 km