Skocz do zawartości

Cos 'cyka" przy prawym przednim kole???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzis rono jak wsiadlem do auta, to przy otwartej szybie uslyczalem ze cos mi cyka przy kole. Rownomierny cykanie o tepie zaleznym od pretkosci. Sprawdzalem plastiki w kolo i samo kola a tu nic. Hmmmm nie wiem co to :?: Macie jakies pomysly??

Pozdro

Opublikowano

1) sprawdź od wewnętrznej strony koła tą blachę osłaniającą tarczę - często kiedy się od temperatury wygnie to obciera o tarczę bądź jakieś syfy tam wpadają i różne dźwięki z tego wychodzą.

2) sprawdź też jeszcze czy nie poluzowały Ci się śruby mocujące koło. U mnie kiedyś nie były dokręcone i też obcierało zależnie od prędkości.

3) obejrzyj oponę czy gdzieś w bieżnik nie wczepił Ci się jakiś kamyczek - jak się kręci koło to będzie hałasował powodując właśnie takie pseudo cykanie.

Pzdr.

Opublikowano

Dzieki wielkie. Kolejny raz forum pomocne :)

Rdza ktora sie osadzila na bebnie od srodka zaczela "smyrac" jakas blaszke :)

Oczyscilem z rdzy i jest git.

Dzieki panowie za pomoc

pozdro

Opublikowano
Sorki to raczej byly tarcze od wewnetrznej strony. A blaszke tez troszke odgialem bo pewnie tez sie troszke poddala.