Skocz do zawartości

318i po wymianie termostatu temp. max ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem miesiac temu wymieniłem termostat ,pompe wody , uszczelke pod głowica i była planowana głowica z powodu takiego ze przy postoju temperatura rosła na maxa i weze były bardzo gorace i twarde wogóle nie było obiegu chłodzenia a wentylator właczał sie przy max temp. i najleprze jest to ze przy ustawionej temp. na 32 st. leci zimne powietrze . i prze pierwszy miesiac był wszystko OK. az do dzisiejszego dnia gdzie wszsytko powróciło do sytanu takiego jaki był co moze byc przyczyna tego ???? prosze o pomoc bo mechanicy juz nie maja sił do tego !!!! z góry dzieki
Opublikowano

Rozebrać cały układ i po kolei sprawdzić stan uszczelnień na kolankach i wężach.

Układ się zapowietrzył w wyniku nieszczelności, nie jest to nieszczelność mała (przy małej nie zapowietrza się układ).

Albo był nieodpowietrzony układ. Proszę cię nie pisz mechanicy rozkładają ręce, jaki to mechanik który nie umie zdiagnozować układu chłodniczego.

Pzdr,

Opublikowano
sorki pisze tak bo jestem w irlandii a tu mechanicy za bardzo nie maja pojecia o co chodzi dlatego tez mam problem . a sam nie jestem mechanikim i nie wiem jak sie zabrac do tego ???/
Opublikowano
Kolego, niech spuszczą płyn. Wyciągnął wszystkie weże obejrzą oringi uszczelniające połączenia jak również wszystkie krócce. Mogą sobie darować nagrzewnice. I pamietaj w układzie nie może być wody. Termostat pracuje tzn. zaczyna się otwierać przy 105 stopniach Celsjusza.
Opublikowano
sorki pisze tak bo jestem w irlandii a tu mechanicy za bardzo nie maja pojecia o co chodzi dlatego tez mam problem . a sam nie jestem mechanikim i nie wiem jak sie zabrac do tego ???/

W jakich okolicach mieszkasz ??