Skocz do zawartości

320 coupe Szyba za mało opuszcza sie po otwarciu drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam nurtujacy mnie problem. Szyba od strony kierowcy gdy jest maksymlnie zamknieta po otwarciu drzwi po stronie lusterka opuszcza sie ale tylko z pol do 1 centymetra. Z drugiego konca szyby opuszcza sie normalnie ze dwa centumetry. Mam wymienione slizgi w prowadnicach. Wszystko jest przymocowane bardzo dobrze. Od strony pasezera wszystko jest ok. Moze mial ktos podobny problem i potrafi pomoc? Z gory dzieki.
Opublikowano
Zgodnie z tym co jest napisane w mojej książce prawdopodobnie Twoja szyba wymaga regulacji w tzw. strefie "C" czyli nad lusterkiem. Śruba regulacyjna jest pod listwą ozdobną drzwi, ale zdecydowanie radziłbym poczekać aż wypowie się ktoś bardziej doświadczony gdyż nie jest to takie proste jak się wydaje...
Opublikowano
Na pewno trzba szybe wyregulowac. Tylko, ze mi chodzi o to, ze jak podniose szybe do góry i wcisne ten guziczek co komputer mysli ze sie drzwi zamknely to szyba mi sie opuszcza bardzo malutku a od strony pasazera sie opuszcza elegancko. Narazie podkrecilem srube do ktorej jest dostep od spodu drzwi po stronie lusterka praktycznie maksywmalnie do gory i szyba przy otwieraniu nie chaczy mi sie juz w uszczelce na gorze ale to jest takie rozwiaznei na chwilke chyba.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Rozwiazalem swoj problem, szyba chodzi elegancko, po otwarciu drzwi bardzo ladnie sie opuszcza rownomiernie. Regulacja szyby pomogla nawet na ciezko otwierajace sie drzwi od zewnatrz i od wewnatrz( gdy ciagnalem za klamki bardzo ciezko szlo - szyba byla za mocno naprezona, za mocno napierala na gorna krawedz). Takze wystarczy dobrze wyregulowac szybe, sprawdzic czy drzwi sa rowno i czy mamy dobrze ustawiony ten rygiel z czujnikiem.