Skocz do zawartości

320d 2002 nieówna praca silnika ,przerywa kopci,brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Potrzebuję pomocy posiadam bmw e46 320d 150 koni z 2002 roku sprowadziłem ja z niemiec silnik został wymieniony ponieważ stary miał już przejechane ponad 500000 km kupiłem silnik z anglika .. silnik po przełożeniu pracował całkiem ładnie... pojeździłem tydzień wymieniłem czujnik sterowania turbiną bo byl padnięty... dziś zauważyłem ze gdy jadę samochód strasznie kopci... nawet gdy delikatnie wcisnę gaz i jadę 120 czy 130 widzę w lusterku taka chmurka za mną.... do tego przy wolnym ruszaniu i powolnym wciskaniu gazu samochód przerywa jakby nie dostawał paliwa.... czy może mi ktoś powiedzieć gdzie leży problem... czekam z niecierpliwością na pomoc.... Edytowane przez sidzior
Opublikowano

1. Moderator się przyczepi- zmień tytuł wątku viewtopic.php?f=69&t=117886

2. Nie raz widziałem takie tematy na forum, proponuję trochę poszukać

3. Prawdopodobnie wtryski, ale może też być wiele innych przyczyn. Oczywiście pierwsze co, to diagnostyka na kompie...

pzdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podjedz na porządną diagnostyke gdzie sprawdza prace silnika w live data.
Opublikowano
dziś zauważyłem ze gdy jadę samochód strasznie kopci... nawet gdy delikatnie wcisnę gaz i jadę 120 czy 130 widzę w lusterku taka chmurka za mną

Jaki kolor spalin?? Wydaje mi się po Twoich objawach, że mamy do czynienia z czarną chmurką...

do tego przy wolnym ruszaniu i powolnym wciskaniu gazu samochód przerywa jakby nie dostawał paliwa

Coś nie tak z dostawą paliwa! Jaka kondycja filtra paliwa i "smoka"?? Sugeruję wziąć wtryski pod lupę.

Podjedź gdzieś na pomiar dynamiczny, tak będzie najlepiej!

pozdrawiam!

Łuki

Opublikowano
witam problem rozwiązany.... dziura w ruze od intelcolera i zapchany zawór egr ... ja to mam szczęście.... pozostało zmienić cala jednostkę sterująca ponieważ program który byl robiony w Niemczech się popsuł i jest zbyt wielkie doładowanie od samego dołu....