Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jaki - nie wiem, ale mówili mi w ASO, że wymienia się po 100 tys km. Chciałem żeby mi wymienili przy przeglądzie, ale akurat w Auto Fus nie mieli takiego oleju :)
Opublikowano
Jaki - nie wiem...

...Chciałem żeby mi wymienili przy przeglądzie, ale akurat w Auto Fus nie mieli takiego oleju :)

ciekawych rzeczy mozna sie od ciebie dowiedziec ;)

Opublikowano

Hehe :-)

W lipcu będę jechał na wymianę oleju w silniku to od razu wymienię w moście, wtedy powiem Ci dokładnie co i jak...

Pozdr.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)
W X5 wymieniałem w moście na Castrol SAF-XO ,wchodzi 1,2L. Edytowane przez Kruk
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Hehe :-)

W lipcu będę jechał na wymianę oleju w silniku to od razu wymienię w moście, wtedy powiem Ci dokładnie co i jak...

Pozdr.

i jak z ta wymiana oleju u ciebie?Mamy sierpien juz ;)

Opublikowano

Hej,

jeszcze nic nie zrobilem w tej sprawie... lipiec minął, mamy już sierpień, a ja nie mam czasu żeby umówić się na wymiane :) Prawdopodobnie będę się umawiał z ASO w tym tygodniu, jeżeli uda mi się wszystko załatwić to dam Ci znać.

Pozdr.

Opublikowano

Witam

Przyłączę się do tematu.

Jak wygląda sprawa z przednim mostem,czy tam się olej wymienia,jeśli tak to na jaki i w jakiej ilości?

Opublikowano
Witam

Przyłączę się do tematu.

Jak wygląda sprawa z przednim mostem,czy tam się olej wymienia,jeśli tak to na jaki i w jakiej ilości?

temat jest tutaj http://www.xoutpost.com/bmw-sav-forums/x5-e53-forum/71037-xdrive-transfer-case-fluid-diy.html

Ogolnie olej jest do wymiany,jezeli w sterowniku dyferencjalu pojawi sie blad 54C6.

Tez przymierzam sie do wymiany tego oleju.Dam znac jak bedzie po wszystkim.

Opublikowano
A co to za olej na zdjęciu?

Czy do przedniego mostu leje się to samo co do tylnego?

olej na zdjeciu,to olej do mostu przedniego w samochodach BMW z napedem Xdrive.Dostepny w kazdym ASO.Ja wlasnie dzisiaj zakupilem i jestem po wymianie.Wieczorem bede probowal usunac blad 45C6 ze sterownika mostu.