Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy ktoś z forumowiczów próbował wykonać we własnym zakresie poświetlenie klamek w swoim samochodzie?

Wg mnie fajny to bajer:-)

Pozdrawiam,

Piotr

Opublikowano
Jak dla mnie rewelacja. Też myślałem o czymś takim. Może zdradzisz jakieś szczegóły z wykonania? Jakie źródło światła wykorzystałeś, ile elementów musiałeś demontować. Ogólnie jakieś wskazówki dla ludu - dla mnie także ;-)
Opublikowano

Postaram się na dniach zamieścić instrukcję w dziale zrób to sam wraz ze zdjęciami.

Zastosowałem 3 diody na taśmie (w każdej klamce), kabelek dwużyłowy i trochę przylepca aby kabelek unieruchomić pod tapicerką drzwi :-)

Trzeba ściągnąć boczek w każdych drzwiach.

Ciekawe ile kosztują takie oryginalne i czy świeca lepiej (pewnie nie :-))?

Ogólnie całość wyszła mnie 19 zł :-) Montaż 0 zł.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

:cool2:

Ciekawe ile kosztują takie oryginalne

Oryginalnego podswietlania w e39 nie ma. GJ :!:

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
:cool2:
Ciekawe ile kosztują takie oryginalne

Oryginalnego podswietlania w e39 nie ma. GJ :!:

To może pomyliło mi się z E38 :-)

Opublikowano
Też mam podświetlenie i taką kupiłem z za odry ale mam po jednej diodzie na klamkę.To co pokazałeś wygląda o wiele okazalej.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano

Też miałem włożyć jedną, ale włożyłem trzy diody na klamkę.

Mimo iż, w ciągu dnia nie jest potrzebne to podświetlenie widać nawet w słoneczny dzień.

Opublikowano
tak samo zrobiłem jak kolega lecz na te diody prysnąłem sprayem do lamp i jest delikatne jasne światło po prostu bajer a w e 39 były na 100 % podświetlane klamki w modelu (lich-te packi-et) czy jakoś tak ma podświetlane wewnętrzne klamki zewnętrzne oraz pod nogami i nie wspomnę na dole w drzwiach
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
O patrz, to kolejna rzecz, ktorej nie mam... Ciekawe ile by kosztowalo doposazenie w serwisie.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

Jeden pasek na klamkę ma 5 cm długości (są w nim 3 diody). Z reguły te paski są cięte co 5 cm, gdyż tak są zbudowane, że jak się utnie inaczej to niektóre diody w danym pasku nie będą świecić.

5cm na klamkę pasuje idealnie.