Skocz do zawartości

318i Zmana z ogrzewania na klime manualna lub climatronic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam e36 318i sedan z 96r. Chciałem się dowiedzieć czy jeśli kupię np. na allegro kompletną klime wyjętą z e36 to czy nie będzie problemu z montażem ??? jak to jest czy wersje z ogrzewaniem mają też normalnie miejsce na klime z tym ze poporstu jest nie założona czy kanały wylotowe powietrza beda pasować.

Interesuje mnie klima chociaż manualna jakby przy klimatroniku było za dużo roboty i kosztów.

Dodam że mam bmw od nie całego miesiąca więc proszę o wyrozumiałość dopiero się uczę w tym temacie.

Ewentualnie jak może być koszt monatżu klimy i czy na sląsku jest ktoś co się tym zajmuję.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc!

Opublikowano

Był dość ładny temat ma forum, ktoś sam montował klimatyzację, były chyba zdjęcia, dokładny opis ale za cholerę znaleźć ani na forum ani na google .

Temat brzmiał coś w stylu "chciałem mieć klimatyzację - już mam" czy coś takiego, może ktoś trafi to by podrzucił linka, sam bym sobie przeczytał :)

Opublikowano

Przydałoby się właśnie więcej info na ten temat

Wyczytałem że większe szanse są na klime manualna bo z klimatronikiem jest więcej zabawy ale sam już nie wiem jak to jest różnie ludzie piszą

Opublikowano

wymieniasz cala nagrzewnice kompletna

wybijasz zaslepke w scianie grodziowej na przewody klimy dorabiasz mocowanie na kielichu

matujesz kompesor napinacz i kolo pasowe jesli nie masz

rozbierasz przod auta ,zakladasz chlodnice klimy, wentylator

ciagniesz wiazke elektryczna

z tego co wiem to nie ma wiekszej roznicy miedzy manualem a troniciem jesli kupujesz kompletne klimy bo nagrzewnice w tronicu i malualu tez sie roznia

to chyba tyle