Skocz do zawartości

E39 czy zderzaki M-Pakiet są zawsze w komplecie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wita///M!

Niekoniecznie po dzwonie taka zmiana musiała nastąpić. Mógł się ktoś kierować kwestią gustu. Nie wiem jak to było na etapie wyjazdu auta z fabryki po uprzedniej konfiguracji u dealera BMW, ale ta marka hołdowała zasadzie, ze "klient nasz pan", więc pewnie było to możliwe. Z drugiej strony nazwa wskazuje, że były w "pakiecie" a to już komplet.

PZDR!

KRASNYJ BUMIER

BMW = Bus Metro Walk

Cottage terrorist

Opublikowano
......na zdrowy rozum można zamówić pakiet M zewnętrzny jak i wewnętrzny,co do wewnętrznego może to być np gałka skrzyni biegów jak i kierownica,ale siedziska na przykład zostawiasz już seryjne i takie modyfikacje są na porządku dziennym natomiast pakiet zewnętrzny(aerodynamiczny)składa się chyba z kompletów zderzaków,i tu wydaje mi się że odstępstwa nie ma...... :think:
(*pozdrawiam*)
Opublikowano
... Z drugiej strony nazwa wskazuje, że były w "pakiecie" a to już komplet. ...

Dzięki za odp.

M-Pakiet czyli PAKIET MODYFIKACYJI (tak mi się wydaje) a z niego wybiera się opcje, więc chyba nie stanowi to o parze zderzaków jako jednej opcji - stąd moje pytanie.

Opublikowano

Jak na moje oko niewprawne to przedni zderzak byl podczas wyjazdu z fabryki, tylny natomiast cos nierowno przylega (moze sie i myle). Za to to pierwszy 3.0 d, ktory zdaje sie miec oficjalny przyzwoity przebieg (317 000 z kawalkiem tam widze na zdjeciach).

Co do m-pakietu - to z tego co mi wiadomo pakiet aerodynamiczny zewnetrzny i wewnetrzny to dwa rozne pakiety. Zewnetrzne zderzaki m-kowe szly zawsze przod i tyl. I nie bylo opcji, ze "przedni poprosze m, a tylny to bele jaki" :) przynajmniej nie wiem nic, aby taka mozliwosc kiedykolwiek istniala:)

BMW - Be My Wife.

Soft na zamówienie, porady informatyczne (i wszelakie również) - PW :) Dla forumowiczy proste porady free - na rozbudowane rozwiązania ceny bardzo specjalne :)

Opublikowano

Nie ma bata - jak jest przedni zderzak m-pakiet to MUSI byc i z tyłu m-pakowy.

Pzdr.

Opublikowano
Nie ma bata - jak jest przedni zderzak m-pakiet to MUSI byc i z tyłu m-pakowy.

Pzdr.

I o taką odpowiedź mi chodziło !

Czyli "nie ma bata", przykładowe auto jest bite.

Wielkie dzięki , to mi znacznie pomoże.

Opublikowano
Bite nie bite - jakkolwiek ktorys ze zderzakow fabrycznie zamontowany nie byl. Ponadto od zawsze wlasciciele m-pakietow w autach w mojej okolicy mieli problem z nadmiarem chetnych na sam zestaw m-pakietowy w tak zwanej "wersji tanszej" (czytaj: zdemontowanej pod oslona nocy)... co tez moze byc przyczyna tego co widac na zdjeciach:)

BMW - Be My Wife.

Soft na zamówienie, porady informatyczne (i wszelakie również) - PW :) Dla forumowiczy proste porady free - na rozbudowane rozwiązania ceny bardzo specjalne :)

Opublikowano
wez nr vin od wlasciciela pojazdu (moze bedzie mial juz zdekodowany a jesli nie to na forum ktos ci w tym pomoze) i wszystko bedzie jasne z jakimi zderzakami auto wyjechalo z fabryki. ja np mam u siebie kiere z m-pakietu i ciemna podsufitke (jesli to byl wariant m-pakietu). jezeli bunia ma zmieniony zderzak to nie swiadczy to zaraz o jej wypadkowej przeszlosci. nawiasem mowic bardzo ciezko znalezc niigdy nigdzie nie uderzone auto a tym bardziej nie malowane- nie mowie ze takich aut nie ma. powodzenia w szukaniu
Opublikowano

Kolego PRL - to, że auto ma z przodu zderzak m-pakiet a z tyłu zwykły to nie musi automatycznie oznaczać, ze było bite. Z takiego stanu rzeczy widać jedynie, że coś było robione. Ale nie musiał być uderzony jak dzwon Zygmunta. Wystarczy, że na parkingu gdzieś przyparł mocniej zderzak lub ktoś mu przy parkowaniu/cofaniu hakiem przefasonował. Że to drogie rzeczy to wymienił na zwykły zderzak. Lub mógł mu ktoś faktycznie ukraść taki tylny m-pak. Możliwości jest wiele dlatego trzeba dokładnie auto oglądać, żeby zobaczyć czy był to dzwon czy tylko jakaś kradzież elementu. Co do wewnętrznych elementów m-pakietu to zgadza się - można było zamówić wewnętrzny m-pakiet a z zewnątrz auto seryjne. Ostatnio nawet się dowiedziałem, że nawet biorąc cały kompletny m-pakiet można było sobie niektóre elementy pominąć - np zamówić wersję bez tylnej lotki na klapie m-pakowej lub np wziąć podsufitkę zamiast czarnej to antracytową. Oczywiście wtedy wszystko to musi być wyszczególnione w VINie rozkodowanym.

Pzdr.