Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam,mam problem od dluzszego czasu, otoz jakac normalnie samochodem odczuwam drgania kierownicy, nie sa bardzo duze ale na tyle znaczace ze mnie strasznie denerwuja, otoz przy jezdzie bez hamowania odczuwalne sa przy predkosciach najbardziej od 70 do 100km/h a jak nacisne hamulec to tym bardziej zaczyna drgac kierownica, kola sa wywazone pozadnie bo az 3 razy to robilem, kola proste sprawdzane przez fahowca, tarcze i klocki wymienialem przod o tyl komplet firmy ATE( jakies 3 miesiace temu), pojechalem az z tego wszystkiego na stacje diagnmostyczna zeby zobaczyl zawieszenie i okazalo sie ze mam lekki luz na lewym sworzniu wewnetrznym od strony kierowcy, wymienilem go(firma lemforder) ale problem nadal jest,zastanawiam sie nad tym zeby znow rozebrac hamulce i przetoczyc tarcze bo moze sa lekko krzywe,podobno zdarzalo sie tak przy nowkach sztukach ale nie mialoby to nic wspolnego z jazda bez hamowania a tez sa odczuwalne wibracje(mniejsze ale sa), jezeli ktos mial podobny problem to Prosze o pomoc bo ten problem odbiera mi przyjemnosc z jazdy:( pozdrawiam i czekam na sugestie.
Opublikowano
mam oryginalne bmw rozmiar 17, napewno nie jest to wina kol bo bez hamowania sa lekkie drgania kierownicy ale jak przy 80km/h delikatnie nacisne hamulec to od razu sa mocniejsze...bede musial sie chyba skupic na hamulcach, rozbiore je i przejade sie z tarczami do tokarza....:/
Opublikowano
witam ja tez mam taki sam problem nowe tarcz zalozylem i przejechalem 5tys km i zaczelo trzasc kirowniac dalem do tokarza przetoczyl mi i po 3 tygpodniach znowu to samo prawdo podobnie mi zacisk trzyma :)musze znowu tarcze przetoczyc i rozebrac zacisk mam nadziej ze to pomoze :)
Opublikowano
witam,wczoraj zmienialem z ciekawosci jeszcze kola na zimowe i zauwazylem ze przekrecajac tarcze hamulcowa po prawej stronie jest opor rownomierny a po lewej stronie(str kierowcy) obracaj tarcz jest lekko-ciezko-lekko ciezko wiec chyba lewa tarcze mam krzywa ale zwroce na to uwage, tylko jak rozpoznac czy zacisk trzyma? bo moze pod wplywem kaluzy mi sie pokrzywila a zacisk jest ok...;/