Skocz do zawartości

318i |E36 M40| Po wizycie w hamowni... Prosze o pomoc :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam bylem ostatnio swoją Bunią w hamowni ten silnik powinien miec 113 KM po zmierzeniu ma 99,7... Moj ojciec mowi ze jak na 17 letnie auto to calkiem normalne jednak wole zalozyc tu temat i sie dowiedziec czegos konkretnego. Czym to moze byc spowodowane (oprocz wiekiem ;D) i co zrobic zeby ten stan wrocil do normy. Z góry dzieki ! ;)
Opublikowano
Jak to mowią-starość nie radość.Myśle że wiek robi swoje,pierścienie i gladż cylindrów sie zużywają.A głowice kiedy robiłeś,w m40 przy poddartym wałku rozrządu też kilka koni sie zagubi.I jeszcze pytanko-masz LPG? jabym nie nażekal-prawie 100 kucy na 113 możliwych w 17 letniej buni to nie tragedia,a i paliwa u nas sa różne ,a od paliwa dużo zalerzy.
Opublikowano

Nie ma tragedii ;) moj IS po zakupie jak sie posypal to moze mial z 80 KM, nawet z 1.6 nie dawalem rady :cry2: :cry2: :cry2: Za to po remoncie chodzi jak marzenie :) nie jest to nowy samochod, tymbardziej nie jezdzil nim napewno zaden dziadek z 1410 roku :P

13 koni na 17 lat, czyli ponizej 1 na rok :D mozesz tez miec katalizator zapchany i bedzie strasznie mulilo...

Opublikowano
Jest to spora strata ja mam E-30 M20B20 z 87r i pomiar na hamowni wykazał 129,4KM więc nie uważam że taka strata jak u ciebie jest normalna wkońcu mój silnik ma aż 23 lata i nie jest raczej wymieniony na nowy w międzyczasie :).
BMW forever!!!
Opublikowano
ciśnienie w cylindrach prawdę ci powie :norty: . Jakiś czas temu widziałem na hamowni e34 525i -> wyszło 192km czyli seria. Ogólnie bmw ładnie trzyma moc w stosunku do przejechanych lat, każdy spadek mocy przekłada się również na większe zużycie paliwa. Masz może gdzieś wykres z hamowni?
Opublikowano
Witam bylem ostatnio swoją Bunią w hamowni ten silnik powinien miec 113 KM po zmierzeniu ma 99,7... Moj ojciec mowi ze jak na 17 letnie auto to calkiem normalne jednak wole zalozyc tu temat i sie dowiedziec czegos konkretnego. Czym to moze byc spowodowane (oprocz wiekiem ;D) i co zrobic zeby ten stan wrocil do normy. Z góry dzieki ! ;)

Pokaz wykres to ci powiemjak sie sprawa ma bo wyszlo mi 99,7 konia to mi nic nie mowi :D

I nie ma czego ocenic raz niewiem jak idzie krzywa momentu i mocy dwa nieznam cisnienia i temperatury a to podstawowe dane

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

Pokaz wykres to ci powiemjak sie sprawa ma bo wyszlo mi 99,7 konia to mi nic nie mowi :D

I nie ma czego ocenic raz niewiem jak idzie krzywa momentu i mocy dwa nieznam cisnienia i temperatury a to podstawowe dane

A zaraz jeszcze sie dowiemy że pomiar był robiony na hamowni drogowej :lol: