Skocz do zawartości

auto jechalo i nagle zgaslo... co sie stalo ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, ostatnio moje autko zgaslo podczas jazdy , przed tym wszytsko bylo ok, paliwa mialem okoloo 10 litrow w baku, gdy zaczalem krecic rozrusznikiem auto odpalilo gdzies po nie calej minucie i zaczelo chodzic ale po 30 sekundach znowu zgaslo, dolalem gdzies 15 litro paliwa i wtedy odpalila... przejecjalem okolo 2 km i znowu zgasla i znowu krece krece krece i odpalila i tak temat powtorzyl sie jeszcze 2 razy az wkoncu teraz odpala i jedzie bez problemu, bylem u mechanika na kompie i tam nic nie wskazalo a dodam ze 2 tys km do tylu robilem wymiane wszytskich oleju i filtrow... czy ktos moze wie co sie stalo ???
Opublikowano

Chociaz mialem kiedys to samo.Jezdzilem na rezerwie dosc dlugo,postawilem auto lekko pod gorka i musialem ostro pokrecic zeby zapalilo,

zatankowalem i znow musialem pokrecic,ale pozniej juz zapalala za kazdym razem.I od tego czasu juz nie stosuje praktyk jazdy na rezerwie do pustego zbiornika.

Opublikowano
Przedewszystkim na rezerwie sie nie jeździ. :nienie: Rezerwa służy jako informacja aby niezwlocznie zatankować.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ciągła jazda na oparach przeważnie kończy się awarią pompy paliwa.
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Standardowa rzecz pompa paliwa w zbiorniku , kupić troche lepszą nie najtańszą i samemu założyć i po sprawie , max 30minut roboty.koszt już tak na maxa 200-250zł.
Opublikowano
Ja na 99% stawiam że pompka w baku , dokładnie te same objawy miałem i za czwartym razem jak mi samochód zgasł w mieście stwierdziłem że to już zbyt długo trwa i dzięki radzie kolegów z tego forum wymieniłem pompke i wreszcie koniec stresu . A paliwa do końca nie musisz spuszczać ale będziesz bardziej upaprany ropą im mniej tym lepiej , poszukaj na forum jest gdzieś chyba nawet jak i co po kolei zrobić chyba nawet ze zdjęciami.