Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem jak wyżej a dokładnie to wygląda tak:

-obroty normalne około 900-przewaznie tak od czasu do czasu jest

-temp otoczenia około +15 odpalamy be em ke i obraty tak:

0-1700 odpalenie około 1,5 sek

i tu zaczynaja sie schody z 1000 do 400 i znowu do około 1000 przez chwilke i obroty sie normuja, nie raz po przejechaniu 50 czy tam 100 metrów lub w ciagu kilku minut zaczynaja tak wariowac, pozniej przewaznie jest ok lecz tez nie do konca.

Silnik nagrzany dojezdzam do skrzyzowania 1100(toczy sie juz na luzie predkosc okolo 20-30km/h) zatrzymanie z 3 sekundy obroty normuja sie do 900, od czasu do czasu sobie drygna na wyzsza wartosc typu 1000 i znou spadna.

dosatkowe informacje to ze wszystkie filtry prócz gazu (sekwencja) nowe knechta, guma łaczaca przeplywomierz z kolektorem nowa powiem tak ze raczej lewego powietrza nie dostaje. olej nowy, bezpieczniki wszystkie sprawdzone, zostaje mi jechac na kompa ostatnio jak był około 2 tygodni temu nic nie wykazało bo miałem zawieszenie robione a komp to przy okazji. Jeszcze jedno co mi sie przypomialo to to ze jade na gazie lub benzynie obroty około 2500 czuje spadek mocy do 3000 potem znowu kop tak jakby zalewało swiece ale swiece sprawdzilem suche i dobrze sie wypalaja zastanawiam sie nad sonda lambda.

Prosze o jakies podpowiedzi lub nakieweowanie z góry dziekuje

Opublikowano

u mnie sie tak zaczelo jak opisujesz tylko ja bagatelizowalem sprawe, jak sie zaczelo mulenie przy ruszaniu to pojechalem na kompa wyszla lambda ale bardzo tego czuc nie bylo powiedzmy ze ja wiedzialem ze cos jest nie tak. Teraz juz nie moge jezdzic od wczoraj podejzewam ze sonda dobrze napila sie wody. auto skacze szarpie itd.... masakra jezdzic sie nie da. Jutro jade po sonde. Twoje watpliwosci napewno rozwieje wpiecie pod kompa.

Pozdrawiam

Opublikowano
Chyba tak zrobie pod kompa sie wepne i zobacze. Ale zanim pojade to sobie sonde odepne troszke moze sie gdzies zabrudzila lub moze przewod naderwany troszke. Ale tez stawiam ze to sonda bo jak deszcze były to zaraz głupot bmka dostawała i odczucie było jakby na wszystkie gary nie dawała :(
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Byłem na kompie i pokazał błąd sondy tylko kochany mechanik oczywiscie usunął ten błąd ze nawet nie zdażyłem przeczytac wiem ze z sondy. i moje pytanie jest takie z tego co wiem to jak kupic to oryginał i chciałbym sie dowiedziec w jakim przedziale cenowym sa sondy do mojego auta lub jakis link aby mozna było sobie sprawic.

z góry dziekuje za odp