Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po dłuższym postoju auta na wzniesieniu (gdzie przód auta jest nieco w górze w porównaniu do tyłu) pojawia się problem z rozruchem - muszę dłużej kręcić rozrusznikiem a czasami odpali nie na wszystkie gary.

Czy w M52 jest jakiś zawór zwrotny który odpowiadał by za nie cofanie się paliwa w takich sytuacjach?

Podejrzewam ze jest to część nr 1 (bo raczej nie 7) http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CB51&mospid=47442&btnr=13_0372&hg=13&fg=15

Ewentualnie czy zda egzamin dodatkowy zwykły paliwowy zawór zwrotny założony tuż przed listwą wtryskową na przewód nr 13 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CB51&mospid=47442&btnr=13_0406&hg=13&fg=15

Opublikowano
a czy filtr paliwa przepuszcza w obie strony?bo kiedyś oglądałem taki przezroczysty(nie pamiętam z jakiego auta)i miał membranę która uniemożliwiała powrót.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano

Danielo tak to ten filterek

Green71 Jest przewod powrotny przeciez :D

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Mozna dolozyc dodatkowo uniwersalny za listwa wtryskowa :mrgreen:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Danielo tak to ten filterek

Green71 Jest przewod powrotny przeciez :D

chyba nie bardzo sie rozumiemy,wiem że jest przewód powrotny ale to nie ma nic do rzeczy.Chodzi mi o to że to filtr spełnia rolę zaworu jednokierunkowego.

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
Dziwna sprawa,przecież pompa w zbiorniku ma zaworek od tego żeby paliwo nie wracało,może załapał syfu z paliwa i nie zamyka sie.

i tu Kolega wszystko wyjaśnił