Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam-jestem tu poraz pierwszy posiadam bmw e46 z 2004,od jakegoś czasu mam problem z nawiewem-pomimo ustawienia temperatury na 16 stopni i ustawienia nawiewu na minmum/chodzi o klimatronic/ leci ciepłe powietrze-o co tu chodzi
Opublikowano
nie wiem czy dokładnie o to ci chodzi ale jeżeli na zewnątrz jest temp jest niższa niż minimum na klimie czyli 16 st to chyba normalne że klima będzie dogrzewać a nie chłodzic , sprawdz to gdy będzie cieplej ,
Opublikowano

Spróbować np. trzonkiem od młotka popukać w zawory, może się odblokują. Dodatkowo spróbować "zaszokować" je włączając na przemian Max ciepłe i Max zimne na panelu.

A jak nie to podjechać na warsztat i dokładnie określić czy na pewno to ich wina i wymienić.

Opublikowano
a czy z wszystkich kratek to ciepło leci? bo co do kratek na tułów to jest dodatkowe pokrętło pomiedzy kratkami, moze ono jest skrecone na cieple pow.(czerwone pole) zamiast na zimne (niebieskie pole) ??