Skocz do zawartości

stuki w tylnym zawieszeniu 320i z 88r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

więć tak. ogólnie cos sie tłucze stuka jak jade po nierównościach. byłem na przegladzie koleś go wynaciągał i powiedział że zawieszenie jest ok tylne i przednie.oprócz tego mam luzy w napędzie- gdy puszczam noge z gazu to nim szarpnie gdy zlikwiduje luz, to samo jest przy przyspieszaniu gdy puszczam gaz jest wyczuwalny luz bo nawet stuka.moze to dyfer ale dyfer by sie nie tłuk na wybojach, może to przeguby na półosiach-nie wiem moze ktos miał taki przypadek to niech sie wypowie.

pozdrawiam

Opublikowano
witam.wejdż pod auto,kumpel niech wsiada i rusza na ręcznym .przód-tył .wtedy będziesz widział gdzie masz luz,ja niedawno zmieniałem w belce gumy.miałem podobnie jak ty, także najpierw sprawdż tą belkę.poszukaj na forum.jest o tym trochę!pozdro :norty:
klepało ale przestało!!!
Opublikowano
jutro wejde pod auto i sprawdze co jest grane.mam putanie do laz o jakie gumy chodzi.czy wymieniałś gumy mocujące wachacze do belki czy gumy mocujące belke do nadwozia?
Opublikowano
Być może chodzi o poduszki amortyzatorów?? U siebie tez mialem stuki na nierównościach i przyczyną były właśnie a w zasadzie była poduszka amortyzatora. :D
Opublikowano
no miałem sprawdzać w sobote belke ale znów nie miałem czasu.dzieki za wszystkie rady.mysle ze to beda te sailentblock-i mocujace belke do budy, ale mam pytanie czy te sailentblock-i moga byc powodem tych luzów które sa wyczuwalne podczas zmiany biegów czy nawet wtedy gdy na biegu puszczam gaz a później znow dodaje gazu to czyje jakies stuk i dopiero jedzie - wiecie o co chodzi?
Opublikowano
witam.mogą być też inne przyczyny np.wał albo dyfer.ja mam taki luz na przegubie[chodż to podobno niemożliwe] ale jeżdze z tym rok.ale jak pisałem wcześniej bez obejrzenia nic nie stwierdzisz.wejdż pod furę wtedy się wszystko wyjaśni.sprawdż jak najszybciej bo jak by ci urwało tą śrubę w czasie jazdy to nieciekawie. :roll: pozdro
klepało ale przestało!!!