Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanko u mnie jakiś taki maławy jest ten akumlator :) miejsca mam tyle że jeszcze taki sam by się zmieścił :)

Moje pytanko jest takie , czy moge zastosować większy ( na całość miejsca ) czy nie będzie problemów gdy założę duży ? Może do wersji 1.6 jest przeznaczony taki mały ?

Czy w jedynce również należy robić adaptacje nowego akumlatora ? Jeżeli tak jak to się robi bo szczerze mówiąć nigdy nie znalazłem/ nie czytałem o tym za duzo

Opublikowano
Możesz wsadzić największy (pojemnością i prądem rozruchu) jaki się zmieści (jesli chodzi o wymiary). Zwróć uwagę na wymiary, szerokość i długość ale także na wysokość bo w E39 wymieniłem aku na dedykowaną Centre, działał bardzo dobrze tylko ten metalowy pałąk przytrzymujący aku nie lezał jak trzeba

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
Moim zdaniem akumulator powinien być dostosowany do alternatora. Jeżeli będzie za duży to alternator nie da rady go nigdy w pełni naładować. Za mały - to problemy z rozruchem. Tutaj chyba nie ma co poprawiać fabryki (większy też waży więcej - po co wozić zbędne kilogramy?).
Opublikowano

hmm akurat na tyle w jedynce każdy kilogram jest ważny , tym bardziej w zimie gdy muszę wkładać płytkę chodnikową 50 kg :)

Więc waga się nie przejmuję , właśnie też słyszałem że mogą być jaja z ładowaniem

Opublikowano
u mnie jest chyba 83 a/h .

Tomek

Używane części do komputerów .

http://img409.imageshack.us/img409/6589/mkbmw.gif

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Do benzyny 116i nie potrzeba dużego kopnięcia, wystarczy mały akumulator.

Zobacz do instrukcji jaki jest zalecany i taki wsadź.

Witam,

Po lifcie w (chyba) wszystkich jedynkach jest układ odzysku energii w czasie hamowania. Maksymalny prąd ładowania to grubo powyżej 100 Amperów. Dlatego BMW stosuje specjalne akumulatory, które są w stanie poradzić sobie z takim dużym prądem ładowania. Stąd też pojemność akumulatora też musi być odpowiednio duża. Jak dobrze pamiętam układ ładowania jest taki sam jak w nowej 3-ce (unifikacja).