Skocz do zawartości

Jak sie nazywa ten element zawieszen i gdzie go dostane

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musze wymienić elementy zaznaczone.

nr2 - tuleja pływająca

nr4 - wahacz

I z dostępnością tych elementów nie ma problemu.

Natomiast z dwoma pozostałymi jest już problem.

Nie mogę nigdzie tego dostać. do tego nie wiem za bardzo jak się to nazywa. "TULEJE WAHACZA DOLNEGO" ??

http://autokacik.pl/files/283711894-262.jpg

Opublikowano
Dwa pozostałe nie występują oddzielnie :mad2:
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
Opublikowano
Dwa pozostałe nie występują oddzielnie :mad2:

Jesteś pewien? Jeden ze sprzedawców napisał mi że miał na stanie te elementy(tuleje) jednak od pół roku nie widział ich na hurtowni.

Opublikowano
Nie wiem po co chcesz to wymieniać, te tuleje raczej się nie psują, a co gorsza musisz szukać po wymiarach, albo wymienić całe wahacze, bo one nie występują oddzielnie. W tym miejscu występują problemy, ale też rzadko, z śrubami mimośrodowymi do regulacji kąta pochylenia koła. Zostaw to w spokoju, a przy wymianie pływających, odkręć śruby 9 i 11, opuść wahacze 8 od tyłu na windzie i sprawdź przy pomocy dużego śrubokręta czy są uszkodzone (zerwane). Tak czy inaczej, geometrię musisz ustawić po wymianie pływających.