Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam moje pytanie jak w temacie... jak nie duzym kosztem podniesc troche moc silnika ? jesli jakims cudem daloby rade zyskac ok 20km bylbym bardzo wdzieczny za wszelka pomoc

z gory dzieki

Opublikowano

20 % mocy nie duzym kosztem ??

Masz silnik ktorego nie wartomodzic lepiej swapowac :cool2:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
swap jest poza moim zasiegiem :( ["stad dopisek nie duzym kosztem" :P] wiec czy jest cos co moge zrobic zeby uzyskac pare dodatkowych koni
Opublikowano
realnie wlasnie swap na M40B18 roznica znaczna a silnik jest dosc tani mozna wyrwac juz za 800 zl a swoj sprzedasz za 600 :cool2:

Opublikowano
moze i racja lecz dochodzi jeszcze robocizna bo sam tego nie zrobie z braku jakiejkolwiek wiedzy na ten temat poza powierzchowna wynikajaca z lekkiego zainteresowania tematem + dochodzi fakt montazu LPG na ktorym obecnie jezdzi moja 1.6
Opublikowano
Instalacje sie przeklada wymieniajac tylko niektore przewody na nowe i strojenie maks 200 zl :mrgreen:

Opublikowano

a jesli chodzi o jakies inne metody poza swapem bo w zasadzie inwestowanie w silniki etc nie wiem czy nie mija sie z celem biorac pod uwage wszystko co trzeba by bylo zrobic np z blacharka w sumie to studnia bez dna jak kazdy samochod... wiec nie wiem czy sie to oplaca bawic sie w swap

wiec jak wczesniej sa jakies inne sensowne metody ;P??

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tania metoda...hmmm....może to nie tunning tylko zwykła dbałość o auto. Dobre świece zapłonowe , filtr powietrza no K&N ( tzw wkład ) wypolerowany dolot bez nagaru. To już też daje swoje. Jak ktoś lubi ładny dźwięk to jakiś tłumik końcowy , ale dedykowany do danego modelu np FOX , który też swoja droga zwiększając prędkość wylotu spalin wpływa pozytywnie na uzyskiwane Nm.

Drobne rzeczy , a mogą cieszyć.

Rekin Król Szos!

Gaz do kuchenki nie do samochodu a na prąd to odkurzacz!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Napisz do BAgora. On ma chipy ...podniesiesz fajnie mocy i odcinke :mrgreen:
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

dawno tu nie pisalem ale myslalem o czym takim

-dolot z kwasiaka stozek KN umieszczony nisko by lapac zimne powietrze

-chip od Bagora

-wydech koncowy [myslalem tez o baranie np z 318is o ile pasuje ]

-powiekszona / podwojna uszczelka pod glowica

co myslicie ??

Opublikowano

Mam iodpowiedz na pytanie :] zaq 800zł chcesz to mam silnik z mojej Z3. Jest to M43b18 kompletny ze wszystkim. Chce sie go pozbyc jak najszybciej bo mi miejsce w garazu zajmuje.

Silnik sprawny ;] tylko i wylacznie dlatego poza autem ze wstawiam wlasnie M52TUB25.

Jak Cie interesuje to pisz na PW

Pozdro

Sprzedam: tylnie lampy od Z3