Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WITAM JESTEM NOWY NA FORUM DLATEGO CHCĘ NAJPIERW SIĘ PRZYWITAĆ. Mój problem jest taki.-- Szukałem już na forum ale nic niema w tym temacie. Mianowicie np. rano po nocy kiedy odpalam samochód przez parę minut słychać z pod maski jakiś charczenie -rzężenie nie wiem jak to opisać. Ale im zimniejszy tym jest to głośniejsze przy dużych mrozach było bardzo głośne, teraz jak jest cieplej słychać, ale juz nie tak głośno. To trwa jakieś 1-2 minuty i przestaje. Ktoś mówił mi że może to być alternator ale nie wiem . PROSZĘ O JAKIEŚ WSKAZÓWKI PORADY BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNY. POZDRAWIAM
Opublikowano
Może sprawdź rolkę napinacza,pompę wody też jest tam łożysko,pompę wspomagania
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
Sprawdź płyn we wspomaganiu , może jest go za mało . Jeśli płynu jest dobrze to po odpaleniu na zimnym podnieś maskę i przyjżyj się czy pasek klinowy nie dostaje wibracji .Jeśli będzie dostawał wibracji to może to być coś z napinaczem albo ktoś założył za długi pasek
Opublikowano
silnik 1.6 na łańcuchu m43. A dzwięk trudno zlokalizować . Ale podczas jazdy jest bardziej słyszalny niż np. kiedy stoi. Dodam że to przez chwile 1-2 minuty, i wszystko pracuje już dobrze . Nie mam pojęcia ?