Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Uszkodziłem dzis na dziurze we Wrocku opone w mojej betce. rozmiar to 225/45/17 michelin pilot sport. pojawił sie balon na profilu. od felgi do konca opony tak jakby palca dołożyć. Da sie cos z tym zrobić? Opona raczej do wyrzucenia co?? A jak z odszkodowaniem ? Czy jest szansa na zwrot od ZDIK? I ewentualnie jakiej kwoty można sie spodziewac, czy wogole warto sie w to bawic? Prosze o odp pzdr
Opublikowano

opona do wyrzucenia

jeżeli wjechałeś w tą dziurę to należało od razu zadzwonić na policję by spisali protokół bo bez tego nie dostaniesz odszkodowania, firma ubezpieczająca drogi wyprze się, powiedzą, że zepsułeś oponę na jakimś krawężniku

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Policje wezwales na miejsce?

Opona z balonikiem jest nie do naprawienia. Pojedz do zaufanego wulkanizatora - on prawde powie.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
nie wzywalem policji. juz po fakcie kupiłem 2 nowe oponki GOODYEAR Excellence 225/45/17 320 zł za sztuke made in germany nowe z paragonem i gwarancja. Mowi sie trudno, troche bolało bo te poprzednie mialy nie cale 3 lata i bieżnik w bardzo dobrym stanie, no ale zdarza sie :) a na oponach nie bede oszczedzał i naprawiał balona z boku... pzdr