Skocz do zawartości

318i 95' Jakie lampy przednie??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Zastanawiam sie nad zmiana lamp przednich i nie wiem, ktore bede lepsze, czy te z soczewka z zarowkami H1, czy bez soczewki z zarowkami H7. Obecnie mam lampy bez soczewek i jazda w nocy to jednym slowem porazka, czasami sie zastanawiam czy w ogole mam wlaczone swiatla... osobiscie lepszy rozwiazaniem wydaja mi sie lampy soczewkowe, ale nie mam porownania. Jestem ciekaw waszej opini na ten temat... a i jeszcze ewentualnie jakiego producenta wybrac lampe?? Bosch czy Hella?? Edytowane przez kamile46
Opublikowano
Jak masz wypalone odbłyski to i takie i takie będą marnie świecić, które lepiej świecą nie powiem bo też mam bez soczewek (na żarówkę HB3). Soczewkowe mają na pewno ten + że prędzej można w nie wepchać xenon.
Opublikowano
xenon sobie mozna gdzie indziej wepchnac jak nie jest oryginalnie zalozony:P przepraszam, ze tak pisze ale cierpie na slepote jak jezdza pseudo xenonowcy w swoich starycj golfach;/ Ja takze w sowoim bmw nie mam soczewek ale jazda w nocy jest nie najgorsza, moja dziewczyna ma soczewki to przyznam ze jest troche lepiej. Wiec zwykle zarowki plus soczewki dadza Ci lepsze efekty. Jest na to tez naukowe wytlumaczenie, soczewka sprawia iz swiatlo zalamuje sie pod odpowiednim katem i zostake takze skupione, soczewka nie oslepi Cie pod pewnym katem jak to bywa przy zwyklych lampach, a co za tym idzie wiecej swiatla trafia no obszar, ktory ma zostac oswietlony. Lustra ktore sa zakladane w zwyklych lampach w jakims minimalnym stopniu pochlaniaja i rozpraszaja swiatlo, ktorego trafia na jezdnie mniej.
http://img684.imageshack.us/img684/4426/c23a511dcaf4207f.jpg