Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam ... kolejny :D problem z cudownym autem bmw e46 320d 99r.

Otóż od jakiegoś czasu po przekręceniu stacyjki zaświeca się spalona tylna prawa żarówka. Oczywiście wszystkie sprawdziłem, te bardziej zużyte wymieniłem zapobiegawczo na nowe. Ale kontrolka nadal się zapala po chwili gaśnie ) Zauważyłem że zaświeca się też przy hamowaniu. Ale stop świeci....

Złącza są dokładnie wyczyszczone, żadnych zaśniedziałych styków na 100%.

Magia bmw ?

Opublikowano

Mam podobny problem, wczoraj przy jeździe zapaliły się kontrolki od dwóch tylnych żarówek , przejechałem jakiś krótki odcinek i zgasły, dwukrotnie jeszcze zapalały się i gasły 'za moment'.

Dodam ,że światła były, stopu niestety nie zdążyłem sprawdzić, bo oczywiście zgasły.

Siła i Honor
Opublikowano
Moim zdaniem kolego masz zasniedziale styki przy oswietleniu rejestracji, ja mialem podobnie, jak sie okazalo cale zarowki byly zielone :mrgreen: i styki tez....JEst to tak zrobione ze niestety wilgoc sie tam lubi dostawac i takie sa efekty.Wymienilem zarowki, przeczyscilem styki i problem znikl:)