Skocz do zawartości

323i grzeje sie podczas jazdy + pyt. o szyber

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.jaka może być przyczyna grzania sie silnika podczas jazdy?zapowietrzony układ?może jakiś zły olej mam w silniku..jakiś stary czy coś takiego?nie zapaliła mi sie czerwona kontrolka tylko skazówka ruszyła mi lekko za pion i od razu zgasiłem silnik.drugie pytanie brzmi czy szyber elektryczny zadziała bez przekaźnika?z gróry dzięki za odp
Opublikowano
Szyber działa bez przekaźnika całe sterowaniw jest przy silniczku , i dlaczego pytasz o to coś niedziała? I napisz dokładniej czy grzeje się też na postoju czy często się to zdarza ale podstawową rzeczą to dobry poziom płynu w chłodnicy
Opublikowano
do tej pory sie nie grzał.jechałem powoli tak ok 1km..gwałtownie przyspieszyłem,zaraz zakręciłem pare kółeczek i tak ok kilometra powoli do domu i temp.skoczyła za pion,poziom jest ok tak myśle że może terostat sie przycina jak silnik jest naprawde rozgrzany...a o ten szyber pytałem bo tak raz działa a raz nie..wyjełem przekaźnik i wogóle nie działa..może jak przeczyszcze styki to coś pomoże..robi sie ciepło więc szyber by sie przydał..dzięki za odpowiedz