Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

nie raz mi strzeli gaz a słyszałem o takim czymś jak antywybuch , gdzie to mozna kupic iw którym miejscu sie to montuje , gdzie podłącza ???

moze podacie jakieś linki np z allegro jak tam to jest ,lub jak macie takie coś w swoich autach

http://img11.imageshack.us/img11/6204/e340211.jpg
Opublikowano

proponuję sprawdzić świece, i dobrze wyregulować instalację i nie będzie strzelać-najwidoczniej zauboga mieszanka zesztywniała membrana w parowniku, filtr i itd.

a najlepiej założyć sekwencję koszt obecnie nie duży zwłaszcza że masz już część gratów w aucie.

powoli dochodzę do wniosku że BMW to nie marka samochodów - to nieuleczalna choroba :)
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przemo, wybuch idzie od kolektora ssącego, więc klapa powinna być zamontowana na samym wlocie kolektora. W razie wybuchu zamyka się klapa a ciśnienie uchodzi przez podniesienie gumowej opaski na klapie, w ten sposób zabezpieczasz przepływomierz i plastikową obudowę filtra. Zazwyczaj po wybuchu guma nie wraca na swoje miejsce i robią się szczeliny na których silnik łapie lewe powietrze. Jeśli tak się stanie trzeba ręcznie poprawić tę gumę. Przy montażu dobrze zabezpiecz śruby zaciskowe klapę i dwie śruby od klapki wewnątrz. Widziałem już tłok który spotkał się z taką śrubką. Wyglądał jakby kura go podziobała:), silnik do remontu. Najlepiej wkleić je na loctite lub silikon.

A przyczyną strzałów może być:

stara świeca

stare przewody zapłonowe

stara kopułka zapłonowa (jeśli masz)

zdarty palec roździelacza (jeśli masz kopułkę)

i na końcu źle wyregulowany gaz

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

dzieki koledzy , to w takim razie którą opcje najlepiej wybrac ??? podaliscie kilka rozwiazan gdzie to zamontowac i juz sam nie wiem , co do strzelania to zadko mi strzeli ,nieraz raz na dwa lub trzy miesiące i głownie przy odpalaniu i spada wtedy gumowa rurka pod kolektorem

dlatego załozył bym sobie taki antywybuch

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
SPrawa jest prosta, odpalaj na beznynie a nie na gazie. Ja mam też zwykły gaz ale nie wiem co to jest strzelanie gazu (no raz ale były stare świece). JAk masz wszystko wyregulowane i sprawne nie ma prawa o strzałach. No chyba że dla oszczędzenia 2 pln odpalasz na gazie. :mad2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano
ale sam napisałeś że strzela przy dopalaniu....

no tak strzela przy odpalaniu nawet jak odpalam na benzynie (na gazie nawet nie moge )

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to skoro srzela na beznynie to masz coś nie tak z układme zapłonowym. Mi się nie zdarzyło by na benz. strzelał.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

witam,

mam rowniez problem ze strzelaniem przez co wymienilem juz 2 przepływki.

kiedy wymienie przepływke, skasuje błędy to auto chodzi jak marzenie ale juz po kilku dniach coraz gorzej zaczyna chodzic na benzynie.

rano gdy go odpale na bezynie ładnie trzyma obroty ale kiedy dodaje gazu zaczyna sie dusic i przygasa no i strzela, lecz jak sie przełączy na gaz to chodzi super. Zauwazyłem ze jak skonczy sie gaz w trakcie jazdy to auto sie na chwile przydusi, przełączy sie na bezyne, zamuli sie i po chwili normalnie jedzie ( ale kiedy silnik jest ciepły )!!! Juz nie wiem co mam robic, wymieniłem wszystkie swiece, cewki sprawdzone, pompa paliwa nowa, mechanicy nie wiedzą czego szukac, mowia ze wszystko jest ok bo komputer nic nie pokazuje, co pojade na regulacje gazu to mi mowia ze cos jest z benzyną a jak pojade do mechanika to mnie wysyła do gazownika!!! Meksyk z tym autem. Auto ma sekwencje a ciagle cos nie tak.

A no i w czasie jazdy obroty lekko falują przy rozpędzaniu auta ( wskazówka ekonomizera faluje )!!!

Moze ktoś z Was miał cos podobnego i cos mi poradzi.

Pozdro