Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Mam pytanko. Dziś po raz drugi moje e60 mnie zadziwiło, mianowicie podczas dojazdu do skrzyżowania i " zrzucania " biegu w automacie silnik zgasł. Wrażenie jest takie jakby skrzynia źle zrzuciła bieg i nie zszedł do obrotów jak zawsze do jakichś 1500 obr, ale od razu próbował wrzucić luz. albo to mylna interpretacja,jednakże chciałbym się dowiedzieć co może być przyczyną takiego zachowania. Jak napisałem zdarzyło się to dopiero drugi raz ale chciałbym uniknąć takich niespodzianek w przyszłości. Samochód mam od nowości, ma przejechane na dzień dzisiejszy 40 000 km i poza tym dziwnym zachowaniem nic niepokojącego nigdy się nie działo. Jedyną zależnością jaką znajduję z faktem gaśnięcia jest w obydwu przypadkach zatankowanie paliwa na innej niż zwykle stacji, ale paliwo z BP nie powinno mieć chyba na to wpływu? Będę wdzięczny za jakieś wnioski, bo zanim się zbiorę do serwisu to parę dni pewnie minie :D . Pozdrawiam